Budi dio naše mreže

"Predivan naš Dubrovnik. Toliku baštinu ima, kršćansku povijest, veliku povijest. Molimo Gospodina da to ne bude samo povijest, već da vjera bude živa u Dubrovniku i u čitavoj našoj Hrvatskoj, diljem svijeta - svakim danom sve više", rekao je u novoj objavi na svojem Facebook profilu o. Ivan Dominik Iličić.

/ fe

Studentski kapelan u Rijeci, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, iskoristio je predivan pogled s dubrovačkih zidina kako bi kratko promišljao o slobodi. Posebno je naglasio kako je u Dubrovniku nastala Himna slobodi.

“Predivan naš Dubrovnik. Toliku baštinu ima, kršćansku povijest, veliku povijest. Molimo Gospodina da to ne bude samo povijest, već da vjera bude živa u Dubrovniku i u čitavoj našoj Hrvatskoj, diljem svijeta – svakim danom sve više”, rekao je u objavi na svojem Facebook profilu fr. Ivan Dominik Iličić.

Ovaj je dominikanac istaknuo da baštinu moramo čuvati i živjeti povezani sa svojim korijenjem, kako bi crpili snagu nadahnjujući se na junačkim svecima i precima iz našeg naroda.

https://www.facebook.com/IvanDominikIlicicPage/videos/1534991800042544

Himna slobodi

O liepa, o draga, o slatka slobodo,
dar u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
sva srebra, sva zlata, svi ljudcki životi
ne mogu bit plata tvôj čistoj lipoti!
(Ivan Gundulić)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja