Budi dio naše mreže

Poznati vjeroučitelj i novinar Marin Miletić ugostio je u svom podcastu studentskog kapelana Sveučilišta u Zagrebu don Damira Stojića.

/ mp

Na Miletićevo gdje je don Damir bio 1991., evo što je odgovorio:

“Iskreno, mučio sam se s maturom u Kanadi. Bio sam emotivan jer mi je tada bilo teško. Hrvati u stranoj zemlji sanjaju Hrvatsku pa mi je bilo teško.”

Don Damir je u razgovoru s Miletićem otkrio kako ga je Bog pozvao:

“Mjesec dana prije mlade mise doznao sam da je moja baka 1982. mene u molitvi odvojila i prikazala u molitvi sv. Anti da postanem svećenik. Od nas 26-ero unučadi izabrala je baš mene. Pitao sam je zašto, a ona mi je odgovorila: ‘Nisi bio najgori, a niti najbolji.’ Živa istina.”

Među ostalim, Stojić je otkrio kako misli da su mladi radikalni te je zbog toga i on sam direktan u obraćanju njima.

“Recimo, apostoli. Ikonografija ih prikazuje kao starce sa štapovima. Mislim da to nije istina. Isus je tražio tinejdžere da ga slijede. Ivan je imao negdje 16 godina, Petar je imao 18, 19 godina. Smatram da nitko ne bi bio tako otkačen u to doba osim tinejdžera da ga slijede. Isus je pokrenuo cijeli svijet s mladima. Moja metoda je provjerena. Nema razvodnjavanja istine. Podigni istinu do nebesa i to je mladima privlačno”, poručio je.

Više pogledajte u videu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja