Budi dio naše mreže

Duhovna biciklijada odlična je prilika da Bogu zahvalite za ljeto tijekom kojeg ste odmarali i da se kvalitetno pripremite za izazove koje donosi nova akademska godina. Obiđite postaje Križnog puta u Lipiku, posjetite najljepša sakralna središta grada i okolice te uz meditativne nagovore i cjelodnevni program odmorite duh i tijelo.

/ Filip Ećimović

O duhovnoj biciklijadi “Lipikijadi” razgovarali smo za Hrvatsku katoličku mrežu s Anom Puljić iz Kršćanskoga poslovnog kluba. Ova sadržajno bogata manifestacija za cilj ima promoviranje i osnaživanje grada Lipika.

Kršćanski poslovni klub u suradnji s gradom Lipikom radio je na mapiranju sakralne baštine grada i okolice. Tijekom tog projekta, djelatnici Kršćanskoga poslovnog kluba odlučili su povezati ljepotu prirode i sakralnih objekata na zanimljiv način.

Antunovo vrelo u Lipiku

“Spontano u suradnji s lokalnim župnicima i gradonačelnikom grada Lipika, nastala je ideja o duhovnoj biciklijadi. Osmislili smo je kao Križni put na kojem 14 sakralnih objekata, kapelica i crkava u gradu i njegovoj okolici, predstavljaju postaje”, naglasila je Puljić.

Na svakoj postaji biciklisti će razmatrati kratki meditativni tekst, okrijepiti se i nastaviti bicikliranje rutom dugačkom 47 kilometara.

Župna crkva sv. Katarine mučenice u Gaju

“Želja nam je da se manifestaciji priključi što više ljudi. Velika nam je radost što prijave za biciklijadu pristižu čak iz cijele Hrvatske, čak i izvan granica naše domovine”, rekla je Puljić i dodala da će organizator za sve one koji ne mogu ili ne žele biciklirati organizirati popratni sadržaj u obliku cjelodnevnog programa: posjet ergeli lipicanaca, upoznavanje grada kroz tematske ture, uživanje u šetnji jednim od najljepših gradskih perivoja u sjevernoj Hrvatskoj te koncert Stjepana Lacha.

Državna ergela u Lipiku

Promotivna ponuda usluga grada Lipika omogućit će posjetiteljima i besplatan ulazak na vanjske bazene, povoljne aranžmane u Toplicama Lipik kao i upoznavanje grada iz jedne iznenađujuće perspektive.

Puljić je istaknula da će svi koji se prijave na duhovnu biciklijadu na dar dobiti prigodnu majicu. “U prekrasnom ozračju lipičkog kraja sudionici biciklijade pripremit će se za nove školske, akademske i radne zadatke na najbolji mogući način”, zaključila je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja