Budi dio naše mreže

Djevojke iz Požeške biskupije otvorile su vrata samostana Milosrdnih sestara u Lipiku od 14. do 16 listopada 2022. godine. Uz kućne sestre, s. Mirjana Kesić, s. Bernartka Pasarić i s. Jovita Kobaš, u Lipik stigle su i s. Doroteja Krešić, s Rita Ljevar i s. Antonia Barišić-Jaman. Večernji susret prvog dana uz euharistijsku okrjepu proveli su podno Križa, u klanjanju i razmatranju pet rana Kristovih.

/ im

Drugi dan suživota u dopodnevnim satima osluškivali su poticaje Duha Svetoga i njegovu važnost u našim životima u vremenu molitve, ali i u radnim dužnostima, dok je popodnevno vrijeme bilo u znaku molitve križnog puta na Kalvariji u gradu Pakracu. Nekome obični prolaz kroz šumu, njima je sada bio Put križa, put prisjećanja Kristove ljubavi prema nama.

To je jedan od detalja koje su djevojke istaknule: „Put kojim često prolazim posvetila sam molitvi“. Boga prepoznajemo u drugim ljudima, ali i u ljepoti prirode. Klanjanjem u zahvalnosti završile su dan ispunjen molitvom, nagovorom, radom, igrom, pjesmom, zajedništvom, radosnim susretima i razgovorima…

Nedjelju su započele jutarnjim hvalama te euharistijskim slavljem u župi sv. Franje Asiškog, Lipik, a zatim i u župi Uznesenja BDM, Pakrac. Nakon nedjeljnog ručka krenuli su na put kući, obostrano obogaćeni i spremni za daljnje korake uz Njega i s Njim.

U tim danima djevojke su imale priliku susresti se sa sestrama i osluhnuti redovnički način života, zagledati se u sebe samu i okrenuti se svom odnosu s Bogom, vidjeti u kakvom je stanju duša ovog trenutka, osluškivati što Gospodin traži, pita i odgovara.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja