Budi dio naše mreže

Zvonimir Kalić ove godine obilježava 15 godina svog aktivnog rada, djelovanja i stvaralaštva u duhovnoj glazbi, zajedno sa svojim timom autora i producenata, kao i sa svojim pratećim bandom Noelom koji slavi 10 godina postojanja. Tim povodom pozivaju sve ljubitelje duhovne glazbe, drage prijatelje i mnoge druge vjernike koji žele Gospodina slaviti pjesmom da im se pridruže na zajedničkom obljetničkom koncertu.

/ mk

Zvonimirovo glazbeno stvaralaštvo

Zvonimir Kalić prvi se put predstavlja na duhovnoj glazbenoj sceni nastupom na Bonofestu 2008. godine u Vukovaru s pjesmom “Moj Isuse dragi”, a potom na Hosanafestu 2010. u Subotici s pjesmom “Ljubljeni Isuse” kao tekstopisac, skladatelj i izvođač. Već je tada svojim nastupima skrenuo pažnju na svoje glazbeno stvaralaštvo u modernoj duhovnoj glazbi.

Prepoznat u svom radu, 2011. godine ovaj mladi glazbenik dobio je poziv kao solist pjevati “Mrežu ribara”, pjesmu dobrodošlice Svetome Ocu koju je izveo kao član istoimenog Band Aida. Pjesmu su izveli u sklopu molitvenog bdijenja pred papom Benediktom XVI. na Trgu bana Jelačića. Uspomenu na taj jedinstveni nastup Zvonimir Kalić čuva kao posebno vrijedno i drago iskustvo.

Poseban poticaj za daljnji rad bio mu je debitantski nastup na Uskrsfestu 2012. godine s pjesmom “Osloni se na Krista”. Taj mu je nastup otvorio vrata za sudjelovanje na festivalima Vidfest, Stepinčeve note, Hodočašće u Došašće i dr.

Prepoznat u svom radu, 2011. godine ovaj mladi glazbenik dobio je poziv kao solist pjevati “Mrežu ribara”, pjesmu dobrodošlice Svetome Ocu koju je izveo kao član istoimenog Band Aida.

Zvonimir je 2016. godine izdao svoj prvi solistički album u nakladništvu diskografske kuće Laudato Music pod nazivom ”Bog je velik u životu mom” koji sadržava 10 studijskih pjesama i 2 u live izvedbi.

Na Zvonimirov poticaj nastala je pjesma ”Krist, naša nada” koju je izveo zajedno sa solisticom Adrijanom Baković kao himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži 2017. godine u Vukovaru.

Od mnogih javnih nastupa i suradnji Zvonimir ističe koncerte Progledaj srcem održane u Ciboni i na stadionu Maksimir, koncert duhovne glazbe u clubu Sax, koncert ”Efata – otvori se”, koncert ”Gospi u čast” te slavljeničke koncerte u marijanskim svetištima, razne humanitarne koncerte, Advente, suradnju s Band Aidom Glasnici i pjesmu ”Nek Mu pjeva svijet” koja osvaja prvu nagradu stručnog žirija HosanaFesta 2012. godine, suradnju s Tamburaškim orkestrom HRT-a u projektu ”Uskrs u ozračju tambure”, suradnju s Band Aidom Slavonia u prigodnoj pjesmi ”Moj dom su srca dobrih ljudi” koja je snimljena u znak podrške ljudima stradalih od potresa s područja Petrinje, Siska i okolice, sudjelovanje u ansamblu Kolbe, duhovnim rock mjuziklima ”Uskrsli” i ”Život za život” te mnoge druge događaje u kojima je dao svoj doprinos.

Od prvog dana Zvonimir predano radi s istim timom autora i producenata; tekstove potpisuje Josipa Dević, glazbu i aranžmane Viktor Kesler, dok u nekim novijim projektima aranžmane potpisuje Goran Kovačić.

Dio Zvonimirovog glazbenog puta njegov je prateći band Noel koji je osnovan 2013. godine povodom nastupa na koncertu duhovne glazbe ”Efata – otvori se”. Svojim uspješnim nastupom ostvarili su gostovanja u mnogim župama i nastupe na raznim koncertima, vjenčanjima, drugim duhovno-glazbenim događajima diljem Hrvatske i šire. Osim koncerata, u središtu rada uvijek su misna slavlja, klanjanja, duhovne obnove i svjedočanstva.

Osim koncerata, u središtu rada uvijek su misna slavlja, klanjanja, duhovne obnove i svjedočanstva.

Danas band Noel slavi 10 godina postajanja i stvaralaštva u duhovnoj glazbi. Okuplja 7 članova iz Vrpolja, Đakova, Vinkovaca, Osijeka, Nove Gradiške i Zagreba. Članovi Banda Noela ujedno su voditelji ili članovi zborova mladih, mješovitih zborova, aktivni u sadržajima matične župe, kao i članovi nekih drugih bendova i skupina. Svoje vrijeme uvijek posvećuju molitvi, pronicanju duhovnih vrijednosti, duhovnom stvaralaštvu i širenju Božje riječi.

“15 godina zajedno”

Zvonimir Kalić ove godine obilježava 15 godina svog aktivnog rada (autor, kantautor i izvođač), djelovanja i stvaralaštva u duhovnoj glazbi, zajedno sa svojim timom autora i producenata (Josipa Dević, Viktor Kesler, Goran Kovačić), kao i sa svojim pratećim bandom Noelom koji također slavi, ali 10 godina postojanja.

U Zvonimirovih 15 godina rada utkalo se puno lijepih pjesama, suradnji, prijateljstva, Božje prisutnosti i milosti. Želja mu je sve te godine svesti u jednu glazbenu večer u kojoj će zahvaliti Gospodinu na tom zajedništvu i blagoslovu. 

Želja mu je sve te godine svesti u jednu glazbenu večer u kojoj će zahvaliti Gospodinu na tom zajedništvu i blagoslovu. 

Koncert duhovne glazbe ”15 godina zajedno”, održat će se 3. 12. 2023. (nedjelja) u Centru za kulturu Đakovo s početkom u 20 sati. 

Glazbenu večer dodatno će upotpuniti gosti, vlč. Ivan Begović i grupa Emanuel, te promocija nove pjesme pod nazivom ”Tvoj do beskraja” za koju tekst potpisuje Slaven Katić, a glazbu i aranžman Viktor Kesler. Nakon koncerta bit će promocija pjesme i u radijskom eteru.

Bandu Noelu koji će glazbeno animirati cjelovečernji koncert, pridružit će se i vanjski suradnici na saksofonu, gitari, harmonici i perkusijama. Program koncerta vodit će Maja Muškić. 

Zvonimir Kalić & band Noel pozivaju sve ljubitelje duhovne glazbe, drage prijatelje i mnoge druge vjernike koji žele Gospodina slaviti pjesmom da im se pridruže na zajedničkom obljetničkom koncertu. Ulaz je slobodan!

Zvonimir za svoje uspjehe na duhovnom i životnom putu zahvaljuje roditeljima i teti koji su mu u svemu velika potpora. Ono što ga pjevajući duhovne pjesme posebno veseli jest snaga koja iz njih dolazi, te smatra kako je ljepota duhovne glazbe u spoju molitve, vjere i ljubavi prema Gospodinu koji nas neizmjereno ljubi, čuva i vodi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja