Budi dio naše mreže

Hod za život održava se i ovog vikenda.

/ mdj

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu će biti održan u subotu 18. svibnja. Okupljanje počinje na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u 10:30. Hodat će se do Zrinjevca.

U isto vrijeme, Hod će započeti i u Vinkovcima pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“. Okupljanje počinje na Trgu sv. Vinka Palottija u 10:30, odakle će se hodati do Trga bana Josipa Šokčevića.

Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje.

Hodat će za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz grad Vinkovce, radosno i uz pjesmu, poslat će se važna poruka da je svaki život važan. Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svojeg života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga! U Hrvatskoj se nažalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu – da rađaju djecu i o njima se brinu. Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji. Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje. Svaki je ljudski život vrijedan i zaslužuje zaštitu!, naglasila je Katarina Hercegčlanica organizacijskog tima Hoda za život Vinkovci, a donosi portal vinkulja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja