Budi dio naše mreže

Ovogodišnje 301. Zavjetno hodočašće vjernikā grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 7. i 8. rujna pod geslom "Budi s nama svaki čas".

/ mdj
Na našem životnom hodočašću od rođenja do neba potrebna nam je trajna pomoć svetih, posebno Marijin zagovor, da se ne izgubimo u vrtlogu promjena, stoji u objavi na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Ove je godine naše hodočašće obilježeno spomenom na značajne događaje vezane uz hrvatski narod i Mariju Bistricu. Spominjemo se 90. obljetnice prvog hodočašća zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca iz Čučerja u Mariju Bistricu 1934. godine, kojom prilikom je izrazio nadu da će i njegovi nasljednici rado hodočastiti Majci Božjoj. Prošlo je 40 godina od veličanstvenog događaja 1984. godine, Nacionalnog euharistijskog kongresa u Mariji Bistrici, kao krune obilježavanja 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata. A ne možemo, također, zaboraviti ni 1994. godinu, tj. održavanje najvećeg skupa hrvatskih vjernika, 30. obljetnicu prvog pohoda sada svetog pape lvana Pavla lI. našoj domovini, njegovih riječi i usmjerenja, događaja koji je zauvijek vezan uz Zagreb i zagrebačke vjernike.

Sve ove obljetnice vezane su uz Mariju, uz njezin zagovor. Dolikuje stoga da događaje koji su formirali mnoge vjernike ove jeseni ponovo oživimo u svojem spomenu obnavljajući vjeru, usvajajući poruke i moleći Bogorodicu da bude s nama svaki časU vremenu velikih previranja, kada se gube oslonci i sigurna uporišta na koje se možemo osloniti, mi imamo jasne orijentire, divne uzore života i drage zagovornike pred Bogom: Majku Božju Bistričku, BI. Alojzija i Sv. lvana Pavla lI.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja