Budi dio naše mreže

"Svako rođeno dijete razlog je da oblikujemo svijet oko nas koji se mijenja i ostvarimo još bolju budućnost. Izazovi oko nas su globalni, ali zajedno u Europi možemo pokazati put... Zajedno možemo promicati mir, jednakost, prava i demokraciju. Svatko od nas može ostaviti trag, ali zajedno možemo donijeti pravu promjenu." Poruka je to kratkog filma kojim se poziva građane da glasuju na izborima za Europski parlament.

/ dt

Kratki film koji poziva građane da glasuju na izborima za Europski parlament u samo dva tjedna na društvenim mrežama vidjelo je već oko 120 milijuna ljudi.

Poziv je to na razmišljanje o budućim generacijama koje će u konačnici živjeti s posljedicama glasovanja. U režiji nagrađivanog Frédérica Planchona zabilježeni su snažni, lijepi i nježni trenuci dolaska na svijet novorođenčadi, prenosi Fratellanza umana.

Screenshot Youtube

U filmu je naratorica djevojčica koja apelira na odgovornost birača: “Svatko od nas može ostaviti trag, ali zajedno možemo donijeti pravu promjenu. Izaberite Europu u kojoj ću odrastati’”.

Izbori koji će se održati u svim EU članicama od 23. do 26. svibnja odlučit će o budućem stanju i smjeru Europske unije.

Vrijedi podsjetiti kako upravo zahvaljujući ideji i postojanju Europske unije, sa svim njenim prednostima i nedostatcima, Europa nikad u svojoj povijesti nije živjela duže razdoblje mira i ljudskog bratstva.

Video možete pogledati i uz hrvatski prijevod, ako u postavkama odaberete hrvatski jezik u podnaslovima.

Sve informacije o EU izborima potražite ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja