Budi dio naše mreže

Devetorica kandidata ušla su u postulaturu u petak 9. rujna pod večernjim euharistijskim slavljem, koje je predslavio ministar provincijal franjevaca konventualaca Hrvatske provincije sv. Jeronima fra Miljenko Hontić u Župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

/ md

Suslavili su magistar postulanata i gvardijan svetoduškog samostana u Zagrebu fra Josip Petonjić, magistar bogoslova fra Stjepan Brčina, magistar sjemeništaraca fra Zvonimir Pervan, tajnik provincije fra Zlatko Vlahek i definitor provincije fra Pero Džida uz prisutnu rodbinu postulanata te brojne vjernike.

U propovijedi o evanđelju dana, fra Miljenko se nadovezao na prošlonedjeljno evanđelje u kojem se Isus obraćao mnoštvu, ističući kako on želi osobni odnos – „da budemo i postanemo njegovi učenici“. Zbog toga upućuje važne upute kako ga nasljedovati i ono što je važno kako bismo postali njegovi učenici, rekao je propovjednik.

Ulazak u postulaturu devetorice kandidata franjevaca konventualaca / Foto: IKA

„Ova devetorica postulanata pošla su za Isusom i osjetili njegove riječi kao osobni poziv. Isus je za njih na prvom mjestu te se njihov život suobličuje s životom Isusa Krista i njegovim riječima. Isus nas poziva svjedočiti za njega, ali to možemo jedino ako smo u osobnoj i konkretnoj povezanosti s Isusom. Samo stojeći uz njega upoznat ćemo naše slabosti i grešnost, ali i veliko Božje milosrđe. Tko je svjestan svoje malenosti ne osuđuje druge. Tko je doživio milosrđe, postaje milosrdan“, istaknuo je fra Miljenko.

Ulazak u postulaturu devetorice kandidata franjevaca konventualaca / Foto: IKA

Nakon popričesne molitve, fra Miljenko je blagoslovio biblije i franjevački znak „tau“, koje je podijelio svakom postulantu, dodajući da crpe duhovnu snagu iz Svetog Pisma, noseći svoj križ po primjeru sv. Franje asiškog. Nakon završene mise uslijedila je večera u samostanskom blagovalištu uz prisutnu rodbinu postulanata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja