Budi dio naše mreže

"Krevet našim prijateljima beskućnicima su redovito tvrdi podovi: na stubištima zgrada, u zaklonu ruševnih i napuštenih kuća, na podovima sigurnih mjesta, u naslonjaču Kuće utočišta, stanova rodbine ili prijatelja, u automobilima… To su i noći probdjevene, prohodane… Hladne su i teške. Nadasve nesigurne", ističu iz Depaul Hrvatska i pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu u zbrinjavanju beskućnika.

/ hk

Adventska akcija Depaul Hrvatska “Beskućnik na jednu noć”, koja će trajati od 29. studenoga do 31. prosinca, sadržajima želi podići svijest javnosti o beskućništvu. Težina beskućništva izraženija je tijekom zime, a još više u novonastalim uvjetima pandemije, poručuju iz Depaul Hrvatska, ističući da su nas ovi nesigurni dani uvjerili da se beskućništvo može dogoditi svakome. Stoga pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže i pomognu u poslanju cjelovite skrbi za beskućnike.

Kako to učiniti?

Prihvatite izazov: jednu noć prespavajte izvan kreveta. Potom pozovite tri prijatelja da prihvate isti izazov i donirajte Depaul Hrvatska.

“Krevet našim prijateljima beskućnicima su redovito tvrdi podovi: na stubištima zgrada, u zaklonu ruševnih i napuštenih kuća, na podovima sigurnih mjesta, u naslonjaču Kuće utočišta, stanova rodbine ili prijatelja, u automobilima… To su i noći probdjevene, prohodane… Hladne su i teške. Nadasve nesigurne”, ističu iz Depaul Hrvatska.

Poslanje Depaul Hrvatska je beskućnika zbrinuti. “Znamo, mnogo je koraka do ostavrenja toga cilja. I kod osoba koje nam dolaze i u daljnjem razvoju naših usluga. Ali rastemo. Na dobro onih koji su nam povjereni”, poručuju iz Depaul Hrvatska.

Kako se uključiti u akciju?

1. Od 29. studenoga do 1. prosinca prespavajte u svojoj kući, stanu ili sobi izvan svoga kreveta na jedenu noć. Na kauču, podu, šatoru, zaklonu, ispod stubišta ili stola…

2. Podijelite fotografiju i svoje iskustvo na svome Facebook ili Instagram profilu uz oznaku #beskućniknajednunoć i pozovite tri prijatelja da prihvate taj isti izazov.

3. Donirajte beskućnicima – korisnicima Depaul Hrvatska koristeći barkod ili uplatom na račun humanitarne akcije (IBAN: HR1524020061500090305).

  • 5 kuna – omogućuje jednoj osobi jedno tuširanje ili pranje rublja
  • 10 kuna – omogućuje jedan obrok dnevno za jednu osobu
  • 20 kuna – omogućuje tri obroka dnevno za jednu osobu
  • 50 kuna – troškovi su dnevnog korištenja usluga centra za jednu osobu
  • 100 kuna – omogućuje usluge higijene za jednu osobu mjesečno
  • 200 kuna – troškovi su mjesečnog korištenja usluga centra za jednu osobu
  • 700 kuna – troškovi su dnevne usluge prehrane za 70 osoba

Više o drugim događajima tijekom ove akcije saznajte na Facebook stranici Depaul Hrvatska. “Istraži, prihvati izazov, čini dobro i pridruži nam se u poslanju cjelovite skrbi za beskućnike”, poručuju!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja