Budi dio naše mreže

"Ako izađemo krvavih koljena s terena, pobjeda neće izostajati", rekao je hrvatski rukometni reprezentativac David Mandić uoči početka Europskog prvenstva 2020. u razgovoru s našim reporterom Ivicom Blaževićem o očekivanjima i planovima hrvatskih rukometaša.

/ Andrea Tomurad / Ivica Blažević

Europsko rukometno prvenstvo održava se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. do 26. siječnja 2020. Hrvatska rukometna reprezentacija smještena je u skupinu A u Grazu, gdje će joj suparnici biti Crna Gora, Bjelorusija i Srbija. Ovo europsko prvenstvo ujedno uključuje natjecanje za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Osim Danske, koja kao aktualni svjetski prvak ima osiguran nastup na ljetnim Olimpijskim igrama, reprezentacija koja osvoji zlato na ovom prvenstvu ili u finalu izgubi od Danaca, također će se plasirati u Tokio.

Mi igramo korak po korak, idemo utakmicu po utakmicu. Ako izađemo krvavih koljena sa svake utakmice i damo sve od sebe, mislim da možemo daleko dogurati, čak i do vrha Europe.

Reprezentativac David Mandić rekao nam je da očekuje tešku utakmicu protiv Crne Gore koju će odigrati 9. siječnja u Grazu, ali i kako smatra da, uz trud i rad, pobjeda neće izostati. “Bit će teško, na papiru to uvijek izgleda lako, ali Crna Gora je dobar protivnik. Međutim, ako izađemo krvavih koljena s terena, pobjeda neće izostati. Sve je do nas i tako ćemo postupati”, rekao je Mandić.

Iako su ozljede možda poremetile planove izbornika Line Červara, Mandić smatra da to nije razlog za gubljenjem nade u dobru igru. “Ozljede su sastavni dio rukometa i one nas ni sada nisu izbjegle. Tužno je što je Martinović ozlijeđen, ali nadamo se najboljem”, naveo je Mandić.

Hrvatski rukometaši su, uz naše vaterpoliste, reprezentacija s najviše trofeja, međutim već neko vrijeme čekamo na medalju. Na pitanje je li to rukometašima opterećenje, Mandić je odgovorio da s jedne strane jest, a druge nije. “Mi igramo korak po korak, idemo utakmicu po utakmicu. Kao što sam rekao, ako izađemo krvavih koljena sa svake utakmice i damo sve od sebe, mislim da možemo daleko dogurati, čak i do vrha Europe. Ali bitno je da se usredotočimo na to da idemo utakmicu po utakmicu”, rekao je Mandić te dodao kako u Grazu očekuje vrhunsku podršku navijača kojoj se veseli.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja