Budi dio naše mreže

A vi, dragi moji, ne tugujte što nismo prvi. Možda smo prvi u Božjim očima. Ponašanjem, ljubavlju, fair playom, radošću. Evo već neke nove malene duše trčkaraju i spremaju se na pripremama srca da nas razveseljavaju.

/ im

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojim je društvenim mrežama objavio je tekst posvećen utakmici života. U nastavku prenosimo cijelu objavu.

Daj mi, Bože, da barem jednoj osobi donesem Tebe. Da barem jednoj duši dođem u polufinale srca. Ja ću tada pasti izmoren i prevaren, ponižen i izmučen jer neću znati ni moći dalje. I ne trebam jer znam da ju u finalu čekaš Ti, samo Ti, Bože moj, moje sve. Ti toj duši ili dušama ako smatraš da sam dostojan, daj zlato, daj im pehar pobjede. Isplati se cijeli jedan život potrošiti za duše da dođu k Tebi. Barem jedna. I ja, ako ne tražim previše. Ako ne, daj mi da barem gledam duše kako ulaze u Nebo k Tebi, da se malo osladim i izdaleka proslavim. Moj Bože.

Ja ću tada pasti izmoren i prevaren, ponižen i izmučen jer neću znati ni moći dalje.
A vi, dragi moji, ne tugujte što nismo prvi. Možda smo prvi u Božjim očima. Ponašanjem, ljubavlju, fair-playom, radošću. Evo već neke nove malene duše trčkaraju i spremaju se na pripremama srca da nas razveseljavaju. Ne samo sportom već svetošću života. Neki novi klinci koji će promijeniti lice zemlje. Koji će ovaj svijet učiniti ljepšim. Zar je teško u to vjerovati? Nije ako učinimo sve da ta nova nevina i nedužna bića ne budu ranjena našim grijesima. Na nama je samo sa se borimo protiv grijeha i da gorimo za ljubav. Da osvojimo polufinale vrlina, a ostalo će učiniti Bog. Samo On je na vrhu. Njemu jedinome slava i hvala vječna!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja