Budi dio naše mreže

Facebook stranica zagrebačke župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju otvorena je na blagdan Male Gospe povodom župnog blagdana Imena Marijinog u subotu, 12. rujna. Župna crkva je stradala u potresu u Zagrebu 22. ožujka te su i danas vrata crkve zatvorena.

/ mp

Kako nam je otkrio župnik Marko Torbar, radna akcija u župi krajem kolovoza bila je održana zbog proštenja koje će se održati povodom blagdana Imena Marijina.

“U nedjelju, 13. rujna bit će mise u 6, 9 i 11 sati na školskom igralištu pored crkve. Dan prije, u subotu, zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodit će misu u 10:30 sati. Mislim da će to još dodatno probuditi zajedništvo u našoj župi”, naglasio je.

Misu u nedjelju, 13. rujna u 11 sati predvodit će mons. dr. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije.

“Dragi župljani! Danas, na Malu Gospu, kada slavimo Marijino rođenje, otvorili smo službenu Facebook stranicu naše župe…

Objavljuje Župa Pohoda B.D. Marije – ČučerjeUtorak, 8. rujna 2020.

Podsjetimo, Zagrebačka nadbiskupija izvijestila je u travnju o stanju u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju posebno teško stradalom u potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu u nedjelju 22. ožujka.

U svim tim teškoćama, premda im je potres gotovo srušio crkvu, Čučerčani nisu ostali bez nade, nego su se još čvršće povezali u živu Crkvu koja u vremenima poteškoća svjedoči pravom evanđeoskom zauzetošću i ljubavlju prema bližnjima, onima ranjenima, starima, nemoćnima.

Župa Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju jedno je od najstarijih prošteništa na području Zagreba. Blaženi Alojzije Stepinac odredio ju je kao polazište zavjetnog hodočašća grada Zagreba u Mariju Bistricu. Uz proslavu 800. obljetnice prvoga spomena Čučerja 2001. godine obnovljeni su crkva i župni dvor.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja