Budi dio naše mreže

Krstarenje smo priveli kraju Marijinom poniznošću. Ona je savršen primjer kako zadržati čistu ljubav, ne navezati se ni na što i ni na koga. Marija nas sve upućuje na Boga i veličanjem Njemu daruje sve pohvale i milosti koje prima na Zemlji. Poniznost je istina o sebi, Bogu i drugima, da bismo je postali svjesni potrebno je neprestano rasti, padati i podizati se, poručili su mladi s duhovno-rekreacijskoga kampa na Cresu.

/ hk

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije organizirao je u razdoblju od 26. kolovoza do 1.rujna, u samostanu sv. Frane na otoku Cresu, duhovno-rekreacijski kamp kojemu su prisustvovali mladi iz svih krajeva Lijepe Naše.

Voditeljica kampa bila je s. Mirjam Jerković, Milosrdna sestra sv. Križa koja je, uz pomoć s. Marije Filotee, fr. Ivana Dominika Iličića i pet mladih animatora, mladima približila Blaženu Djevicu Mariju, istaknuvši njezine vrline kojima je zavrijedila postati uzorom vjernika.

Uz svakodnevnu misu, euharistijsko klanjanje, molitvu Gospine krunice i jutarnju molitvu časoslova, animatori su svaki dan predstavili jedno Gospino svetište, središte ukazanja, stavljajući pozornost na upute za ispunjeniji i radosniji život koje Gospa šalje iz Fatime, Lurda, Guadalupe i Međugorja svim ljudima svijeta.

Foto: Miriam Volarić / Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije

Na put upoznavanja Djevice zaplovili smo zazivom Duha Svetoga te promatrajući je kao Majku Kristovu i kao Ženu. Ona je postala novi Kovčeg Saveza, zahvaljujući njoj možemo u svakom trenutku, posebno u svetohraništu, vidjeti, osjetiti i svjedočiti Božju prisutnost među nama. Također, Marija kao žena slika je cijele Crkve, Zaručnice koju Krist ljubi i daje život za nju, odakle izvire unutarnja logika odgovora na pitanje zašto žena ne može biti svećenik.

Bog želi posvetiti svakog čovjeka kroz apostolski rad!

Ovu kao i svaku sljedeću vrlinu Zvijezde Mora, detaljno smo proučili u samostalnom i grupnom radu pomoću kojih smo obogaćivali vlastiti život i živote bližnjih. Plovidbu nastavljamo, gledajući u Službenicu Gospodnju, onu koja je spremna vršiti i izvršiti Božju volju u potpunosti. Na prvom mjestu Bog želi posvetiti svakog čovjeka kroz apostolski rad koji se sastoji od svakodnevnih sitnica.

Foto: Miriam Volarić / Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije

Za lakše putovanje izdvojili smo pet kamenova koji nas paraliziraju u vršenju volje Božje: potreba apsolutne sigurnosti, strah otkrivanja i spoznaje Božje volje, potpuna bezvoljnost, strah od žrtve i strah od promašaja.

Zaogrnuti Majčinim plaštem lakše ispunjavamo volju Očevu koja nam omogućuje uživati stalnu Kristovu prisutnost te našim pristankom rađanje novog Neba na Zemlji. Barku smo nakratko zaustavili i u tišini promatrali Božju dobrotu, ljubav i milosrđe koje nam bijaše iskazano sakramentom pomirenja i Njegove žive prisutnosti u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Majka je ona koja zagovara čitavu Crkvu!

Ohrabreni živom Riječju koja je govorila našim srcima, doplovili smo do Majke Crkve i progovorili od dobru i zlu koje je prisutno u Crkvi. Zaključivši kako dobro i sveto uvijek pobjeđuje, a zlo je često umetnuto i proizlazi iz ljudskih slabosti i rana, odlučili smo ne šutjeti o njemu, pokušati ga zaustaviti što ranije i zaštititi ranjene, a one koji ga čine razumjeti i u ljubavi im pomoći osloboditi ga se. Majka je ona koja zagovara čitavu Crkvu u svim potrebama pred svojim Sinom.

Foto: Miriam Volarić / Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije

Krstarenje smo priveli kraju Marijinom poniznošću. Ona je savršen primjer kako zadržati čistu ljubav, ne navezati se ni na što i ni na koga. Marija nas sve upućuje na Boga i veličanjem Njemu daruje sve pohvale i milosti koje prima na Zemlji. Poniznost je istina o sebi, Bogu i drugima, da bismo je postali svjesni potrebno je neprestano rasti, padati i podizati se!

Raskošni duhovni program nije spriječio uživanje u ljetnim radostima, disciplinu kućanskih poslova i otkrivanje novih bisera, od kojih vrijedi istaknuti samostan sestara benediktinki. Kao ni nezaboravne večernje zabave uz igre i pjesme koje su još trajnije i čvršće izgradile naše zajedništvo. Nakon šest dana i noći provedenih na otoku radosti, svatko od nas može zapjevati Marijin “Veliča” u zahvalu milosrdnom Bogu koji je poslao ljude kao graditelje Njegovog Kraljevstva na Zemlji, poručili su mladi.

Foto: Miriam Volarić / Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja