Budi dio naše mreže

Hrvatski Caritas je obnovio prvu od dvadeset predviđenih obiteljskih kuća, u sklopu projekta „Poboljšanje životnih uvjeta ljudi pogođenih potresom 2020. na Banovini u Hrvatskoj“ koji provodi u suradnji s Poljskim Caritasom.

/ im

Četveročlana obitelj Oštrić koja je od potresa živjela u modularnoj stambenoj jedinici, sada se napokon vraća u svoj novi-stari dom u Petrinji.

„Veselimo se zajedno s obitelji Oštrić jer su, nakon zahtjevna životnog razdoblja, ponovno zajedno u svojemu domu. Caritas nastoji uvijek biti konkretan izraz brižnosti, potpore i ohrabrenja čovjeku koji se nađe u nevolji. Zahvaljujemo svim darovateljima koji su omogućili da san o obnovljenoj kući obitelji postane stvarnost“, tim je povodom rekao fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Tijekom konstrukcijske obnove, koja je započela početkom ovog mjeseca na obiteljskoj kući, obavljeni su sljedeći radovi: izvedba novog zabatnog zida od blok-opeke s betonskim serklažima, sanacija postojećeg zabatnog zida žbukom i FRCM sustavom, izvedba novoga limenog pokrova i dimnjaka, izvedba nove temeljne trake podbetoniravanjem i podupiranje krovne konstrukcije te rušenje postojećih i izvođenje novih a-b (armirano-betonskih) stolica u potkrovlju.

Zajednički projekt dvaju nacionalnih Caritasa, osim konstrukcijske i nekonstrukcijske obnove, obuhvaća i gradnju sedam novih zamjenskih montažnih kuća namijenjenih obiteljima kojima je i dosad privremeni smještaj osiguravao Hrvatski Caritas. U komunalnom dijelu projekta, za potrebe trideset obitelji u okolici Gline koje su zbog potresa ostale bez pristupa pitkoj vodi, ugradit će se podzemni spremnici te nabaviti cisterna radi osiguranja periodične dostave vode.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja