Budi dio naše mreže

Prošle godine Caritas Biskupije Krk pokrenuo je projekt “Prijatelji s mora”, koji poziva stanovnike te biskupije da u vrijeme ljetnih mjeseci otvore svoja srca i domove i obiteljima iz kontinentalne Hrvatske slabijeg imovinskog stanja omoguće boravak na moru i tako ih, pogotovo djecu, obogate za radosna iskustva – uspomene koje će pamtiti cijeli život.

/ mp

Svjesni činjenice koju blagodat imaju time što žive uz more, Biskupija Krk želi zajedno sa svojim građanima to bogatstvo omogućiti i onima kojima je odlazak na ljetovanje samo neostvareni san. Naime, na području kontinentalne Hrvatske postoje obitelji slabijeg imovinskog stanja koje si ne mogu priuštiti odlazak na ljetovanje pa im se projektom „Prijatelji s mora“ želi to omogućiti.

Caritas Biskupije Krk surađuje s nad/biskupijskim Caritasima s područja kontinentalne Hrvatske u pronalasku ovakvih obitelji. Za svaku obitelj traže preporuku od župnika/caritasa s područja s kojeg dolaze. Projekt je opravdao svoj naziv prošle godine, a više o iskustvima obitelji i onih koji su ih primili možete pročitati OVDJE te susretu donatora OVDJE.

Želite li ponuditi smještaj ili ste obrtnik i imate neku prigodnu uslugu za ove obitelji ili jednostavno želite pomoći u troškovima puta dolaska obitelji?

Ponude smještaja primaju se do kraja ožujka, dok za ostale usluge ne postoji vremensko ograničenje!

Obrazac za ponudu smještaj ispunite OVDJE.

Obrazac za ponudu usluge ispunite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja