Budi dio naše mreže

Caritas Biskupije Krk promiče svjedočanstvo ljubavi u biskupijskoj crkvenoj zajednici i u manjim zajednicama, osobito župama, na način koji odgovara vremenu i potrebama ljudi, u vidu što potpunijeg razvitka i odgoja ljudske osobnosti, socijalne pravde i mira, s posebnom pozornošću prema onima koji su najpotrebniji.

/ im

Caritas Biskupije Krk promiče svjedočanstvo ljubavi u biskupijskoj crkvenoj zajednici i u manjim zajednicama, osobito župama, na način koji odgovara vremenu i potrebama ljudi, u vidu što potpunijeg razvitka i odgoja ljudske osobnosti, socijalne pravde i mira, s posebnom pozornošću prema onima koji su najpotrebniji. Svojim programima, projektima i aktivnostima godišnje pomaže preko 200 socijalno ugroženih obitelji i samaca. Neki od programa redovne pomoći su program socijalne košarice, pomoć u vidu paketa hrane i higijenskih potrepština; program pomoći obiteljima koje školuju djecu, u vidu stipendije; program raznih podjela, kao što su podjela odjeće i obuće, namještaja, tehnike, dječjih pomagala, drva za ogrjev, pelena za odrasle i dr.; program posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala itd.

Caritas ostvaruje svoju misiju i kroz projekte, a neki od njih su ljetovanja za obitelji slabijeg imovinskog stanja u kući za odmor Dom Emaus; projekt Prijatelji s mora, koji također omogućuje obiteljima s djecom iz unutrašnjosti dolazak na besplatna ljetovanja kod iznajmljivača privatnoga smještaja; projekt 72 sata bez kompromisa koji promovira solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo među mladima; projekt s korisnicima Centra za rehabilitaciju u vidu podrške, radne terapije i socijalizacije te dr.

Tijekom godine Caritas organizira različite humanitarne akcije kao što su Plamen za dvostruko dobro, Zajedno možemo više, Korizmena odricanja, Ne kupovanju nedjeljom i dr. Također Biskupijski Caritas promiče volontarijat kršćanskog nadahnuća, u Caritasu je aktivno preko 30 redovnih volontera i još 60-tak povremenih, a koji ukupno godišnje ostvaruju preko 3.000 volonterskih sati.

Pridaje veliku važnost i potporu djelovanju župnih Caritasa, jer oni su jedan od temelja žive Crkve, te ih okuplja na godišnjim susretima, duhovnim obnovama i radionicama. Preko mreže župnih Caritasa pomoć prima još veći broj korisnika, gdje su uključeni brojni volonteri i ostvaruju se različite aktivnosti.

Službena stranica Caritasa Biskupije Krk: https://www.biskupijakrk.hr/caritas/

Foto: Hrvatski Caritas

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja