Budi dio naše mreže

Doživjeti 60-tu obljetnicu braka, mnogima se danas čini nemoguća misija. Međutim, bračni par Šeparović (Skloce) iz Blata s Korčule tvrde da je u složnom braku sve moguće. Naime, proslavom Dana života i Dana braka u Korčulanskom dekanatu u utorak je započeo ovogodišnji Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji. Misu na kojom su se obnovili bračni zavjeti predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Ondje su bili prisutni i Marko i Karmela Šeparović.

/ mp

Kako nam je otkrio Marko Šeparović, on i supruga imaju dvoje djece i troje unučadi.

“Mi smo sretni da nas je Bog poživio. Ja sam rođen 1936., a žena 1937. godine. I mi smo se znali zaoštriti ponekad u razgovoru jer smo svi ljudi od krvi i mesa. Međutim, glavno je da smo složni. Nama je najvažnije da nas bolest nije rastavila”, poručio je naš sugovornik.

Tijekom dugotrajne bračne sreće supruga je brinula o duhovnom životu dok je on radio.

“Krenuli smo kao siromasi, a danas nešto i imamo. Međutim, za to je trebalo puno raditi. Radio sam kao stolar cijeli život. I tu se krije tajna uspjeha. Samo raditi, a tako sam odgojio i svoju djecu”, poručio je Marko Šeparović.

U razgovoru za HKM Šeparović je naglasio je sretan da je uspio skućiti sebe i svoju djecu.

“Počeo sam raditi već 1949. godine kad samo otišao baviti se zanatom. Radio sam osam sati u poduzeću i onda još osam sati doma. Mladima bih poručio da ne bježe iz Hrvatske već da ostanu doma i da rade. Svugdje morati raditi, a ovdje posla ima dovoljno”, zaključio je Marko Šeparović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja