Budi dio naše mreže

Ključna riječ: valentinovo

Kako slaviti Valentinovo?

Bio u vezi ili ne, uvijek postoje načini kako donositi radost i ljubav ljudima oko sebe!

Bračni par s Korčule slavi 60 godina braka, a nama su otkrili tajnu dugotrajne zajedničke sreće

Doživjeti 60-tu obljetnicu braka, mnogima se danas čini nemoguća misija. Međutim, bračni par Šeparović (Skloce) iz Blata s Korčule tvrde da je u složnom braku sve moguće. Naime, proslavom Dana života i Dana braka u Korčulanskom dekanatu u utorak je započeo ovogodišnji Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji. Misu na kojom su se obnovili bračni zavjeti predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Ondje su bili prisutni i Marko i Karmela Šeparović.

Kako prepoznati pravu ljubav?

Povodom Valentinova govorimo o ljubavi i biranju budućeg supružnika. Suvremeni život pun je svakodnevnih izbora. Čak bi to mogli nazvati sloganom modernog svijeta. Naravno postoje područja života u kojima se čine pravi izbori, poput izbora pri kupovini hrane. Ali u tradicionalnom smislu brak nije bio stvar vlastitog izbora već su supružnike birali roditelji. Danas pak, osobito ljudi koji žive u razvijenim zemljama, sami upoznaju i biraju svoje supružnike, ali ne znaju da zapravo biraju partnere na temelju iluzije.

Ususret Valentinovu: Tržište je zasićeno velikom ponudom krivotvorenih ljubavi, poručuje Nikolina Nakić

Zapadna kultura desetljećima se vrlo zainteresirano bavi pravima žena i zapravo se stječe dojam da se u revnosti odmaklo toliko daleko da se pokušava na silu 'izjednačiti' muška i ženska priroda – ne po društvenim pravima, nego po samoj biti, što je nemoguće. Piše tako katolička kolumnistica Nikolina Nakić u tekstu 'O ljepoti i važnosti žene' u najnovijem izdanju isusovačkog mjesečnika „Glasnik Srca Isusova i Marijina” gdje se iz broja u broj redovito javlja sa svojim zanimljivim poticajima i svjedočanstvom, a ovoga puta s pogledom na dostojanstvo žene.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja