Budi dio naše mreže

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u zajedništvu sa župnikom Vinkom Tomićem, predvodio je misno slavlje treće korizmene nedjelje, 20. ožujka u župnoj crkvi Sv. Pavla apostola u Retkovcu i tom prigodom krstio maloga Leona, peto dijete u obitelji Adamčuk.

/ md

Na početku misnog slavlja biskup Šaško pozdravio je sve okupljene, a na poseban način članove obitelji Adamčuk, prenoseći pritom kardinalove čestitke i molitve roditeljima Tomici i Petri, kao i njihovoj djeci, izvijestila je Zagrebačka nadbiskupija.

Referirajući se na misna čitanja treće korizmene nedjelje mons. Šaško je istaknuo: „Obraćenje je zaokret koji zahvaća cijeli život. Ako ne dođe do toga zaokreta, toga obrata kormila na životnoj lađi, ona će udariti u hridi i potonuti. Pritom ne pomaže gledati tko je zao, a tko dobar, nego je u pitanju cijeli svijet koji treba promjenu smjera: u odnosima, u kulturi, u gospodarstvu i politici, u brizi za stvoreni svijet“.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Adamčuk / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Tumačeći Božju Riječ, biskup je dalje pojasnio: „Susret s Bogom uvijek mijenja; vodi prema obraćenju. Samo je čovjek sposoban za Božje poslanje. Obraćenje ne kaže samo: Da, vjerujem, nego: Da, pouzdajem se. Bog se predstavlja kao izvor života. No, Bog se ne predstavlja samo kao nedohvatljiv izvor života, jer na hebrejskome ‘Ja jesam’ znači puno više: ‘Ja sam s vama; pratim vas’”.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Adamčuk / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zadnji dio svoga promišljanja, biskup Šaško posvetio je malenome Leonu, čije ime prevedeno na hrvatski znači – Lav. „Gledano u svjetlu povijesti spasenja, to ime povezujemo s Lavom koji je rođen iz plemena Judinoga, a to je Krist Gospodin. ‘Lav’ je pralik Krista Otkupitelja i njegova uskrsnuća. (…) Ta slika pobjede nad grijehom i smrću kristalno je jasna u samome krštenju. U njemu smo oslobođeni grijeha i rođeni na novi život“.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Adamčuk / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zaključujući homiliju mons. Šaško zahvalio je obitelji Adamčuk za taj znak nade i pouzdanja koji je prisutan u njihovom djetetu, a riječi zahvale bile su upućene i župnoj zajednici koja taj isti dar života prihvaća, podupire, štiti i promiče.

Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Adamčuk / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja