Budi dio naše mreže

Bijele redovnice – ostvarena želja bl. Alojzija Stepinca!

"Vjerujte da vas unatoč vašim slabostima Isus ljubi svom snagom Boga i svom nježnošću Zaručnika. Trčite Bogu koji vam širi ruke i otvara vam svoje Srce. Zaboravite sve, gledajte samo Njega", misli su Marije Deluil Martiny, utemeljiteljice Sestara Kćeri Srca Isusova.

/ hk

Srce velikog svećenika Isusa, preko divne duše Marije Deluil Martiny (bl. Marije od Isusa) udostojalo se Crkvi dati ove bijele redovnice koje svećenički rad žele učiniti što plodnijim. Samo dragi Bog zna njihova velika djela u Crkvi. Pred njima su i dalje iste zadaće – borba za proširenje Kraljevstva Božjega – zato one mole za misionare i misionarke, a molitvama to postaju i same.

Mole za svećenike u državama gdje imaju samostane, ali i za svećenike cijeloga svijeta. Posebno su im na srcima osamljeni svećenici i oni koji su na putu da odlutaju od svoga poslanja. Samo Gospodin zna koliko im svećenici i redovnice duguju zahvalnost što su danas Bogu posvećene osobe. Skrivene, ali po molitvi i sjedinjenju s Isusom veoma su jake. One nisu smetnule s uma i milijarde duša koje ne poznaju Isusa. Mole da Mu se otvori put do mnogo srdaca, stoji na mrežnoj stranici samostana Sestara Kćeri Srca Isusova.

Skrivene, ali po molitvi i sjedinjenju s Isusom veoma su jake!

To je ljubav Božjeg Srca da su  ove redovnice došle u Hrvatsku. Već Drugi vatikanski sabor naglašava da je posvećeni život – redovništvo – osobiti način svjedočenja življenog Evanđelja. U ovo naše vrijeme koje žeđa i gladuje za živim Bogom, a to je znak vremena, upravo se jedna takva kontemplativna zajednica odlučila doći u našu domovinu – u župu Lasinja koja je 30 km udaljena od Zagreba. Svojim svakodnevnim predanjem Bogu, osobito u euharistiji, daruju sebe za tolike potrebe našega naroda.

Kćeri Srca Isusova / Foto: ps-srcaisusova.com

Stoga je već tijekom Drugog svjetskog rata bl. Alojzije Stepinac želio baš tu kontemplativnu kongregaciju “Kćeri Srca Isusova” imati u svojoj Nadbiskupiji. Želio je da pred Presvetim Oltarskim Sakramentom sestre mole za plodan svećenički rad, obraćenje grešnika i tolike druge potrebe. No, to se nije ostvarilo zbog ratnih neprilika. Zasigurno je da je bl. Alojzije to sada čini svojim zagovorom s neba.

Što nije učinjeno za njegova života, učinjeno je sada. Usuđujemo se reći da je znak i dar Božje providnosti da ova Kongregacija dolazi u župu Lasinja, koja je u ratu osobito pretrpjela velike žrtve, ali hrabro ostala ovdje s pouzdanjem u Boga, o čemu i danas svjedoči vjerni život vjernika.

Blažena Marija od Isusa željela je da sav svijet sazna o velikoj ljubavi Isusa Krista prema nama!

Samostan je sagrađena za 25 redovnica. U sklopu samostana sagrađena je crkva Srca Isusova, dužine 23 m. Jedan njen dio je samo za sestre, gdje se svaki dan klanjaju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a drugi dio za vjernike koji s njima žele moliti. U crkvi se organiziraju noćna klanjanja – bdijenja.

Kćeri Srca Isusova / Foto: Stjepan Vego

Kako bi i vjernici laici živjeli duhovnost Družbe, uz sestre, u čitavom svijetu ima oko 260 tisuća vanjskih članova “Udruženje Duše žrtve”. Među njima su bile tolike duše dubokog predanja Isusu, a među prvima sv. Papa Pio X., kao i druge pape, biskupi, kardinali i svećenici, te mučenik fra Maksimilijan Kolbe (franjevac – konventualac), Isusov mali brat Karlo (Charles de Foucauld) i naš vjerni svjedok vjere i mučenik bl. Alojzije Stepinac.

Ti vanjski članovi kroz svakodnevni život u molitvi sjedinjuju se s Isusom i plodovima Njegove Otkupiteljske žrtve na Križu za spas čitavog svijeta. Tu je i “Počasna straža”, koja ima za cilj provesti sat vremena u klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu za tolike potrebe sveopće i naše Crkve. Blažena Marija od Isusa željela je da sav svijet sazna o velikoj ljubavi Isusa Krista prema nama.

Samo Gospodin zna koliko im svećenici i redovnice duguju zahvalnost što su danas Bogu posvećene osobe!

Iz njezinih spisa izbijaju čar i čežnja da njezine Kćeri, redovnici i redovnice drugih zajednica te laici svih staleža što više upoznaju otkupiteljsku ljubav Isusa Krista. Majka Marija od Isusa želi da nemirne duše nađu mir. One koji su u tami da nađu svjetlo, koji su klonuli da kod Njega dobiju snagu, želi da što više duša nađe izvor žive vode, da se nađu duše žrtve koje će kao kvasac dobra svojom tihom molitvom, žrtvom, radom i životom sijati dobrotu ovom materijalističkom društvu.

Misno slavlje pod kojim je svoje prve redovničke zavjete položila sestra Magdalena Čorluka / Foto: Stjepan Vego

Prije nekoliko dana sisački biskup Vlado Košić u kapeli sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji predvodio je na blagdan Krvi Kristove svečano misno slavlje pod kojim je svoje prve redovničke zavjete položila sestra Magdalena Čorluka.

Biskup je sestri Magdaleni zaželio snagu Duha Svetoga te da se zna uputiti užim putem u Kraljevstvo Nebesko jer “taj bogataš, o kojem govori Isus i koji ne može ući u Kraljevstvo, je predstavnik svih nas koji se moramo riješiti svih onih bogatstava koja nisu Bog jer je Bog jedino pravo bogatstvo”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja