Budi dio naše mreže

"Biciklijada je bila uistinu veliki blagoslov za sve"

“Obiteljska zagrebačka biciklijada sv. Ivana Pavla II. bila je uistinu veliki blagoslov za sve sudionike, suradnike, sve koje smo putem sretali, i osjećamo da su sv. Ivan Pavao II. i bl. Alozije Stepinac čitavim putem bili s nama, te da će i sve naše nakane uskoro biti uslišane.”

/ anh

Naglasila je to povodom zaključenja subotnje 3. Obiteljske zagrebačke biciklijada sv. Ivana Pavla II. u ime organizatora Drina Ćavar, predsjednica ‘Kristovog Stola’ – Misijske europske inicijative.

Biciklijada je održana u spomen na 25 godina 1. dolaska u Zagreb i Hrvatsku pape Ivana Pavla II. i kao sjećanje na sve njegove pohode Hrvatima u Hrvatskoj i BiH.

Foto: Kristov stol

Biciklijada je održana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Medijski pokrovitelji bila je i Hrvatska katolička mreža te Hrvatski katolički radio.

Krenulo se iz dva smjera; sa Zagrebačkog hipodroma i iz Velike Gorice do Mičevca i crkve Sv. Benediikta. Sve je svojim fotografijama zabilježio fotograf Zvonimir Atletić, poznat po svojim fotografijama sv. Majke Terezije i o. Ante Gabrića. Neke i objavljujemo.

Bilo je prekrasno sunčano vrijeme i isti takvi redari. Odaziv je bio vrlo dobar. Iz Zagreba je krenulo oko 80 biciklista, većinom male djece sa svojim roditeljima, a iz Velike Gorice njih 20-ak.

Za medicinsku pratnju ponudili su se bračni par Edvina i Mirko Karačić koji su sudjelovali sa svojih sedmero djece, a posebni duhovni redari bile su sestre klarise iz Mikulića koje su biciklijadu pratile svojim molitvama, kao i karmelićanke iz Marije Bistrice.

Foto: Kristov stol

Grupu iz Velike Gorice blagoslovio je novi župnik vlč. Luka Brešić, a brojniju zagrebačku ‘biciklističku momčad’ novi župnik Kajzerice vlč. Željko Nestić. Svetu misu na cilju služili su vlč. Josip Kidjemet te vlč. Antun Vukmanić, župnik s Trnjanske Savice koja još uvijek čeka gradnju svoje crkve bl. Alojzija Stepinca. I to je bila nakanaq, uz druge, ove biciklijade, spomenimo.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja