Budi dio naše mreže

“Obiteljska zagrebačka biciklijada sv. Ivana Pavla II. bila je uistinu veliki blagoslov za sve sudionike, suradnike, sve koje smo putem sretali, i osjećamo da su sv. Ivan Pavao II. i bl. Alozije Stepinac čitavim putem bili s nama, te da će i sve naše nakane uskoro biti uslišane.”

/ anh

Naglasila je to povodom zaključenja subotnje 3. Obiteljske zagrebačke biciklijada sv. Ivana Pavla II. u ime organizatora Drina Ćavar, predsjednica ‘Kristovog Stola’ – Misijske europske inicijative.

Biciklijada je održana u spomen na 25 godina 1. dolaska u Zagreb i Hrvatsku pape Ivana Pavla II. i kao sjećanje na sve njegove pohode Hrvatima u Hrvatskoj i BiH.

Foto: Kristov stol

Biciklijada je održana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Medijski pokrovitelji bila je i Hrvatska katolička mreža te Hrvatski katolički radio.

Krenulo se iz dva smjera; sa Zagrebačkog hipodroma i iz Velike Gorice do Mičevca i crkve Sv. Benediikta. Sve je svojim fotografijama zabilježio fotograf Zvonimir Atletić, poznat po svojim fotografijama sv. Majke Terezije i o. Ante Gabrića. Neke i objavljujemo.

Bilo je prekrasno sunčano vrijeme i isti takvi redari. Odaziv je bio vrlo dobar. Iz Zagreba je krenulo oko 80 biciklista, većinom male djece sa svojim roditeljima, a iz Velike Gorice njih 20-ak.

Za medicinsku pratnju ponudili su se bračni par Edvina i Mirko Karačić koji su sudjelovali sa svojih sedmero djece, a posebni duhovni redari bile su sestre klarise iz Mikulića koje su biciklijadu pratile svojim molitvama, kao i karmelićanke iz Marije Bistrice.

Foto: Kristov stol

Grupu iz Velike Gorice blagoslovio je novi župnik vlč. Luka Brešić, a brojniju zagrebačku ‘biciklističku momčad’ novi župnik Kajzerice vlč. Željko Nestić. Svetu misu na cilju služili su vlč. Josip Kidjemet te vlč. Antun Vukmanić, župnik s Trnjanske Savice koja još uvijek čeka gradnju svoje crkve bl. Alojzija Stepinca. I to je bila nakanaq, uz druge, ove biciklijade, spomenimo.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja