Budi dio naše mreže

Antunovski hod mladih ove će se godine održati 8. lipnja i tim se povodom očekuje gotovo 10 tisuća mladih koji će sudjelovati. Organizator hoda, fra Stjepan Brčina iz župe Sveti Duh ističe kako postoje još brojni organizacijski izazovi, a jedan od njih je i molba Gradu Zagrebu za postavljanjem pozornice i razglasa na Trgu bana Josipa Jelačića. Odgovora na upit još nema.

/ Matija Đudarić

U tijeku je organizacija za 6. po redu Antunovskog hoda mladih. Broj mladih koji sudjeluju svake se godine povećava te se ove godine očekuje i do 9000 mladih. Iako je do Hoda ostalo svega dva mjeseca, izazova ne nedostaje. Naime, organizator fra Stjepan Brčina Gradu Zagrebu uputio je molbu za za postavljanjem pozornice i razglasa na Trgu bana Josipa Jelačića. Odgovora na upit još nema.

U razgovoru za HKR fra Stjepan je poručio: “Jedna od ruta za vrijeme Hoda predstavlja i prolazak kroz Trg bana Jelačića, zbog čega nam je potrebna pozornica i razglas. Nakon što je poslan zahtjev, dopuna i požurnica, odgovora na upit još uvijek nema.”

Foto: fra Vladimir Vidović/ Arhiva

“O tome smo upoznali  i gradonačelnika te nam je rekao da će vidjeti što se događa”, naglasio je te poručio kako se i dalje se pripremaju kao da će se sve pozitivno riješiti.

Objašnjavajući što će se dogoditi ako zamolba bude odbijena, fra Stjepan je rekao da će se mladi, unatoč tome, okupiti i na Trgu bana Jelačića. “Opće je poznato da ovo nije manifestacija župe već cijeloga grada, a mladi će, u slučaju nedobivanja potrebne pozornice i razglasa pjevati i moliti – unatoč tome.”

Fra Stjepan podsjetio je da na ovaj Hod dolaze mladi iz cijele dijaspore, organizirani su autobusi, a mnogi spavaju u hotelima i hostelima te na neki način doprinose gradskom proračunu.

Podsjećamo, Hod započinje u 11 sati iz Sesvetskih Sela, gdje će se u 12 sati održati i euharistijsko slavlje, a završetak programa održat će se na Svetom Duhu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja