Budi dio naše mreže

Prigodom proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu uz bogatu i sadržajnu duhovnu ponudu koja je već tradicionalna u zagrebačkom svetištu sv. Antuna i ove godine fratri otvaraju vrata svoga samostanskoga vrta u kojem će Pučka kuhinja ponuditi izvrsna i ukusna jela. Sav prihod je humanitarnog karaktera jer je namijenjen velikim potrebama Pučke kuhinje u ovim teškim vremenima.

/ dt

“Obnoviti svoj duh u svetištu, a zatim i okrijepiti svoje tijelo u samostanskom vrtu uz iznimnu ponudu apsolutni je imperativ ovoga Antunova”, poručuje voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović. Ističe da će svi oni koji dođu u samostanski vrt na Svetom Duhu osim u sve popularnijem samostanskom pivu S.anto moći uživati i u prekrasnom i brižljivo njegovanom zelenilu, pravoj zelenoj oazi u centru Zagreba.

“Posjetitelji i hodočasnici moći će uživati i u jelu s roštilja te već planetarno poznatim perecima, a ove godine ponudit ćemo i jedan zdravi obrok, voćnu salatu”, ističe fra Vladimir Vidović i podsjeća da “sve što se toga dana uprihodi u samostanskom vrtu Kod fratara ima humanitarnu notu jer je sav prihod namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu”.

U Katoličkoj crkvi 13. lipnja obilježen je kao dan sv. Antuna, toga dana spominjemo se njegovog rođenja za nebo. Sveti Antun s pravom nosi naslov Sveca svega svijeta jer se časti uistinu u cijelom svijetu. “Naša župa s ponosom nosi ime ovoga velikoga Božjeg ugodnika kao i druge značajne institucije od kojih ističem najstariji katolički mjesečnik Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga i naš ponos Pučku kuhinju na Svetom Duhu”, kaže fra Vladimir Vidović i najavljuje proslavu Antunova.

“Svete mise u svetištu su od ranih jutarnjih sati, prva je već u 6 sati ujutro pa svakih sat i pol vremena. Misa za bolesnike i bolničko osoblje slavit će se u 15 sati. Tijekom cijeloga dana bit će mogućnost za sakrament ispovijedi. Ističemo da će tradicionalni blagoslov djece i ljiljana biti u 18 sati. Središnje euharistijsko slavlje proslave svetkovine sv. Antuna bit će u 19.00 sati, a predslavi ga mons. Vlado Košić, sisački biskup.


Proslavi sv. Antuna prethodi propovijedana trodnevnica, a posebno ističemo obred preminuća sv. Antuna koji će biti 12. lipnja poslije večernje svete mise. Toga dana od 20 sati je i donatorska večera za potrebe Pučke kuhinje.

Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha ponosni su čuvari i dijela tijela sv. Antuna koji je kao relikvija ugrađen u oltar svetišta kao i brižni njegovatelji pobožnosti u čast sv. Antuna.
Zahvalni dragom Bogu i zagovoru sv. Antuna što nas je očuvao od većih šteta, ovo Antunovo slavimo s posebnim žarom i ljubavlju. Radujemo se susretu!” zaključuje u pozivu na proslavu Antunova fra Vladimir Vidović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja