Budi dio naše mreže

"Jedino nas u ovim trenucima drži zajedništvo i mladi koji su došli sa svih strana Hrvatske", poručili su volonteri Anita i Marko iz Petrinje za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ im

Anita i Marko Lokner bračni par su iz Petrinje, a ujedno i volonteri grada Petrinje. Žive i rade u Petrinj. Volontiranje za njih u ovim trenucima kažu jest jedini način rješavanja stresa. „Djeca su nam na sigurnom kod bake, a mi smo se uključili pomaganju drugima“, rekla je Anita. Marko je učitelj razredne nastave u Maloj Gorici, a Anita vjeroučiteljica u Osnovnoj školi u Glini i s toga su još više povezani s ovim mjestom i ovom situacijom. Anita nam je posvjedočila da su djeca iz Gline ostala sva bez krova. Sličnu situaciju imaju i oni u Maloj Gorici, kazao je Marko.

„Jedino nas u ovim trenucima drži zajedništvo i mladi koji su došli sa svih strana Hrvatske od Dubrovnika, Splita, Makarske, Zagreba do ovih naših okolnih gradova. Oni su tu s nama od prvog dana i vraćaju se svaki dan i pomažu u svemu. To zajedništvo nam daje snagu“, rekla je Anita.

Anita i Marko su iz župe sv. Lovre u kojoj su već godinama aktivni. Potvrdili su da je župnik dobro i da ne posustaje u ovim nevoljama.

„Nevjerojatna je Božja snaga i blizina koju nam daje u ovim trenucima. To zajedništvo koje se gradi na ovakvim temeljima jest poruka za budućnost i dok su mladi ljudi ovakvi oni koje žele pomoći i u ovim trenucima mogu reći da bit će Hrvatske“, zaključio je Marko.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja