Budi dio naše mreže

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u subotu je okončao svoju drugu ovogodišnju humanitarnu akciju (prva je bila akcija dobrovoljnog darivanja krvi svih članova) pod nazivom "Note ljubavi za djecu u Bistri" kojom su pomogli Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi (Dječjoj bolnici - Gornja Bistra).

/ dt

Kako je na svom Facebook profilu napisao maestro Josip Degl’ Ivellio (na čiju je inicijativu te na inicijativu dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića i nastao Akademski muški zbor FER-a prije gotovo četiri godine) u subotu ujutro donijeli su darove prikupljane s raznih strana, a novčana svota već je uplaćena na račun bolnice.

Prigodnim koncertom u balskoj dvorani dvorca Oršić u kojoj je smještena Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi (Dječja bolnica – Gornja Bistra) održali smo prigodni koncert pred štićenicima (onim malobrojnim koji su pokretni) osobljem, zaposlenicima i ravnateljem. U prekrasnoj dvorani u kojoj su nekada odjekivali zvuci valcera i veselog žamora rasplesanog plemstva, naše pjevanje stapalo se sa zidovima bolnice natopljenim suzama, boli, patnjom, osamljenostima, ostavljenostima i društvenim marginama. Ali ne! Za nas je to bio koncert nad svim koncertima, najveća katedrala srca, velika koncertna dvorana ljubavi! Pjevali smo anđelima i anđeli su nas slušali!

Akademski muški zbor FER-a / Foto: Facebook Josip Degl’ Ivellio

Hvala svim mojim pjevačima i studentima na svakoj kuni koju su odvojili te smo mogli prikupiti i bolnici pokloniti peteroznamenkasti novčani iznos.

Akademski muški zbor nije samo zbor koji izvrsno pjeva nego je to zbor mladih ljudi koji svojim glazbenim umijećem odgajaju sebe i druge

Hvala Upravi FER-a koja je podržala ovu akciju koja je rođena u krilu našega zbora Akademski muški zbor FER-a te hvala našem prefektu prof. dr. sc. Mislav Grgic koji je s nama bio u bolnici te predstavljao dekana izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec i sam Fakultet. Hvala i Nj. E. veleposlaniku Suverenog Malteškog Reda u Hrvatskoj g. Michaelu Dzebi i Veleposlanstvu SMR (Order of Malta) u Zagrebu na nesebičnoj podršci i suradnji.

Akademski muški zbor nije samo zbor koji izvrsno pjeva o čemu svjedoči već 7 zlatnih plaketa u tri i pol godine te brojna druga priznanja, nego je to zbor mladih ljudi, bolje i buduće Hrvatske koji glazbom razgrću naše male i uske datosti, mladih koji svojim glazbenim umijećem odgajaju sebe i druge te žele BITI i JESU pravo adventsko svjetlo Božića – jer danas mi smo sreli dijete Isusa u svakom od te djece, stoji u dirljivoj objavi maestra Degl’ Ivellia na društvenim mrežama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja