Budi dio naše mreže

Uršulinski samostan Varaždin će u srijedu, 8. lipnja zahvaliti misom „Majci Milosti“ za 70. obljetnicu svete smrti Dobre Majke Klaudije Boellein, moleći za njezinu proslavu i za sve njezine žive i pokojne štovatelje.

/ md

Uršulinski samostan Varaždin će u srijedu 8. lipnja u 18 sati zahvaliti misom „Majci Milosti“ za 70. obljetnicu svete smrti Dobre Majke Klaudije Boellein, moleći za njezinu proslavu i za sve njezine žive i pokojne štovatelje. Misu će slaviti vlč. Ivica Cujzek. Nakon mise bit će i koncert dječjeg zbora „Uršuline zvjezdice“ te otvorenje prigodne filatelističke izložbe u samostanskim prostorima.

Dobra Majka Klaudija Boellein bila je varaždinska uršulinka odgojiteljica i mistikinja. Rođena je u Đakovu, dana 17. siječnja 1875., a preminula je u Varaždinu na glasu svetosti dana 3. veljače 1952. godine, piše Vatican News.

Već kao 12-godišnja djevojčica, na dan prve svete pričesti, Jerina-Irena dubinski je doživjela Boga, njegovu svetost i njegovu prisutnost, i u njoj proživjela cijeli život. Bilo je to u crkvi sv. Vinka sestara milosrdnica u Zagrebu, 1. svibnja 1887. godine. U varaždinski je samostan stigla u ponedjeljak, 4. travnja 1904. godine, bez oproštaja sa svojima, jer je vidjela majčinu nepopustljivost, a u sebi nosila snažan Božji zov.

Irena-Jerina redovničko je odijelo primila na dan sv. Augustina, 28. kolovoza iste, 1904. godine. S odijelom je primila ime Marija Klaudija od Bezgrješnog začeća. Gajila je iznimno veliku pobožnost prema Mariji. Zavjete je položila na Malu Gospu, 8. rujna 1906. godine.

Godine 1929. papa Pio XI. obratio se cijelom katoličkom svijetu potičući ga da moli za obraćenje Rusije. Majka Klaudija, po izričitom Božjem mističnom poticaju i dopuštenjem ispovjednika, žrtvovala je svoj život na tu nakanu svete Crkve. Otada, priznaje, na nju su se sručile sve nevolje, a posebno tifus 1941. godine, od kojega se nije nikada oporavila. Sve je strpljivo, smireno i vedro podnosila u potpunom zaboravu sebe, sve za besmrtne duše. Umrla je u nedjelju 3. veljače 1952. godine, dok je cijeli dan u kapelici bio izložen Presveti oltarski sakrament. Odmah se Varaždinom pronio glas: Umrla je svetica! Otada je vjernicima posredovala mnoge milosti za dušu i tijelo.

Dobra Majka Klaudija / uršulinke.hr

Poticajne misli Dobre Majke Klaudije

“Bog je neizmjerno dobar. Sama dobrota. Pouzdajte se, pa će sve biti dobro!”

“Molitva je sredstvo kojim se sve postiže. Molimo, s pouzdanjem molimo! Bog je ljubav!… O ne da se opisati, ne da se shvatiti tolika dobrota i ljubav Božja!” …

“Bog je prisutan u svim našim patnjama i borbama, a ta je prisutnost, prisutnost ljubavi. Predajmo se toj ljubavi, zaklonimo se u ‘krilo Očevo’, tu je siguran i trajan mir. Imajmo veliko pouzdanje u beskrajnu ljubav Isusovu, i bit ćemo ‘kao gora Sion’!”

“Naš život nije ništa, ako nije u Presvetom Trojstvu. Ono što je za prirodu sunce, to za našu dušu mora biti Presveto Trojstvo. Moramo se ukorijeniti u Presveto Trojstvo!”

“Najljepša je molitva od jedne riječi: BOG! BOG! BOG! BOG!”

Dobra Majka Klaudija/ Foto: uršulinke.hr

Molitve za proslavu Dobre Majke Klaudije 

Isuse, koji si se pojavio na zemlji kao dobrota i čovje-koljublje, ti najbolje poznaš patnje današnjeg čovjeka. Hvala ti što si nam dao osjetiti svoju dobrotu i ljubav po Mariji Klaudiji! Proslavi se po njoj i udijeli svima koji joj se utječu snagu i olakšanje! Umnoži im vjeru, utvrdi pouzdanje, usavrši ljubav! Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome, kako bijaše na početku tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

Otkupitelju čovjeka, ti si potaknuo Majku Klaudiju da se s tobom žrtvuje za dobro čovje-čanstva. Daj da svijet prima tvoje spasiteljsko djelovanje i tako ulazi u veselje svoga Gospo-dara! Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Bože, Oče malenih i poniznih, u kojega se Majka Klaudija toliko uzdala i kojega je vjerno ljubila, udijeli svojoj Crkvi sve milosti koje te po njezinu zagovoru molimo te proslavi svoju vjernu službenicu na čast Presvetog Trojstva! Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja