Budi dio naše mreže

U rodnom mjestu Šiškovci (župa Cerna kod Vinkovaca), u ponedjeljak, 25. srpnja 2021., na blagdan sv. Joakima i Ane, zaštitnike ove filijalne crkve, fra Josip Blažević, provincijski ministar hrvatskih franjevaca konventualaca, proslavio je svoj srebrni jubilej svećeničkog ređenja i mlade mise, koju je pred 25 godina slavio u spomenutoj crkvi. U crkvi i oko crkve okupilo se mnogo vjernika, koje ni velika vrućina nije spriječila u nazočenju ovoj proslavi.

/ dz

Srebrenomisnik je predslavio svoju jubilarnu misu, u koncelebraciji više svećenička i redovničke braće iz vinkovačkoga i zagrebačkog samostana. Kao i na mladoj misi prigodnu propovijed održao je fra Martin Dretvić, član vinkovačkog samostana, koji je podsjetio na taj događaj i zahvalio Bogu za sve dobro učinjeno preko svećeničkih i redovničkih ruku fra Josipa Blaževića.

Mjesni župnik vlč. Krešimir Jukić iz Cerne, pod čiju pastoralnu skrb spada i crkva sv. Ane u Šiškovcima, na kraju mise, među ostalim, pročitao je prigodnu čestitku đakovačkoga i osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića i izrazio jubilarcu posebnu zahvalnost za sve ostvareno u dosadašnjem životu, posebno i za uzoran primjer njegovih roditelja i brojne rodbine. Sveta misa završena je pred crkvom, gdje je fra Josip blagoslovio novopostavljeni spomenik Kristu Gospodinu, koji će prolaznike podsjećati na Boga i pozivati u crkvu.


Druženje se potom nastavilo i završilo u užem obiteljskom krugu fra Josipove rodbine, gdje se okupio dio njih i svećenika i fratara iz njegove Provincije. Fra Ljudevit Maračić, tajnik Provincije, tom je prigodom u ime Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, kojoj fra Josip služi kao provincijski ministar, zahvalio za sve ono što je na području pastoralnoga (župni vikar u Zagrebu i Vinkovcima), katehetskoga (vjeroučitelj u nekim zagrebačkim školama), pedagoškoga (višegodišnji magistar bogoslova), znanstvenoga (doktorat u Rimu i profesor u Zadru), izdavačkoga (Urednik Veritasa, autor osam knjiga, urednik brojnih izdanja), kulturnoga (Festival kršćanskog kazališta, Hrvatski areopag), a posebno poglavarskog djelovanja (definitor, vikar i provincijski ministar) učinio za Provinciju, Crkvu i narod.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja