Budi dio naše mreže

Bilo je to 7. lipnja 2003. godine, grad je bio pun vjernika koji su jedva čekali da vide papu Ivana Pavla II. u svome gradu. I dan danas prisjećamo se s osjećam sreće tog lijepog događaja. Papa Ivan Pavao tada je bio bolestan, ali unatoč tome podigao je svoju ruku, pozdravio Đakovčane i blagoslovio ih, piše portal Moje Đakovo.

/ at

Prije točno sedamnaest godina naš grad posjetio je papa Ivan Pavao II., a dočekali smo ga pjesmom ispred katedrale, piše portal Moje Đakovo.

“Bilo je to 7. lipnja 2003. godine, grad je bio pun vjernika koji su jedva čekali da vide papu Ivana Pavla II. u svome gradu. I dan danas prisjećamo se s osjećam sreće tog lijepog događaja”, navodi autorica članka istaknuvši da je papa Ivan Pavao unatoč svojoj bolesti podigao svoju ruku, pozdravio Đakovčane i blagoslovio ih.

Papa Ivan Pavao II. oduševio mnoštvo uzevši šokački šešir.

“Procjenjuje se kako je toga dana u Đakovu čak 10 tisuća ljudi čekalo papin dolazak. Njegov dolazak iz Osijeka najavilo je zvono đakovačke katedrale u 13 i 35. U Đakovačkom dvoru dočekali su ga đakovački i srijemski biskupi, Marin Srakić, Đuro Hranić i Đuro Gašparović, a papa se tada susreo i s biskupom u miru Ćirilo Kosom.

Toga dana brojni vjernici darivali su papu. Među brojnim darovima našla se i slika Dimitrija Popovića “Corpus Mysticum” te portret Pape putnika autora Smiljana Popovića kao dar Biskupije papi”, napisala je autorica te navela da su crkvena zvona u 17 sati najavila pojavljivanje pape ispred katedrale te ga je mnoštvo dočekalo uzvicima: Živio Papa! Viva Papa!

“Papa Ivan Pavao II. oduševio je vjernike kada je uzeo šokački šešir i mahnuo prema mnoštvu. Bio je to poseban osjećaj, osjećaj zadovoljstva, vjere, nade, ljubavi i kao da se s tim činom papa još više približio mnoštvu. Sa šokačkim šeširom u rukama uputio je pastirski blagoslov vjernicima. Slika pape sa slavonskim šeširom na glavi postala je jednim od najsnažnijih simbola papina trećeg posjeta našoj zemlji, a tu sliku popratili su i mediji diljem svijeta. Mi se i danas, sedamnaest godina kasnije, s radošću sjećamo papina posjeta.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja