Budi dio naše mreže

Danas je i Dan hrvatskih branitelja. Jedan od njih je i Marijan Almaš, 100-postotni invalid Domovinskog rata. On je čovjek koji se ne predaje! Poslušajte njegovo svjedočanstvo!

/ hk

100-postoti hrvatski ratni invalid Marijan Almaš ostao je 1991. kod Bogdanovaca bez desne šake i obje noge. Bio je među mnogim hrvatskim braniteljima koji su išli u obrambeni rat i bili spremi žrtvovati se. Mnogi od njih su žrtvovali svoje živote za domovinu, svoje obitelji, ali i za  svakoga čovjeka koji je tada živio, ali i koji sada živi u Hrvatskoj.

Unatoč svemu što je prošao, Almaš nije izgubio radost i smisao za humor. Svjedoči to i ovaj video koji je objavio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat.

Hvala na svemu i oprostite što ne znamo dovoljno cijeniti vašu žrtvu!

“Danas je i Dan hrvatskih branitelja. Jedan od njih je i Marijan Almaš, 100-postotni invalid Domovinskog rata. Čovjek koji se ne predaje! Dragi branitelji, sigurno da danas nije lako biti u vašim kožama i da se danas u vama isprepliću bol i ponos, ali nek’ vam je sretan vaš dan. Hvala na svemu i oprostite što ne znamo dovoljno cijeniti vašu žrtvu za nas, za Hrvatsku”, poručio je p. Stjepan Ivan Horvat u objavi.

Na pitanje što je za njega Hrvatska, Almaš je istaknuo da je Domovina za njega, prije svega, velika ljubav. “Domovina Hrvatska je za mene prvo i osnovno velika ljubav. U toj ljubavi je križ. Pod taj križ spada vjera i sve ono što ona jest. To je naša prekrasna, velika kulturu koja vjekovima tu jeste i povijest koja ovdje na našim područjima jest. Naši branitelji su prepoznali veliku ljubav u svemu tome i tu ljubav su darivali od sebe prema vama da bi mi imali našu domovinu Hrvatsku”, poručio je Almaš.

Inače, Almaš je 2018. u Dubrovniku predstavio svoju knjigu poezije “Ova bi te ruka pomilovala”. U pjesmama govori o ljubavi prema domovini, Bogu i vjeri. Tijekom predstavljanja rekao je kako ljubav prema domovini i vjeri baštini od predaka. Istaknuo je tu ljubav koju su branitelji imali prema domovini za kojom su čeznuli i branili je s krunicom oko vrata.

Pjesnik Almaš naglasio je inspiraciju koju pronalazi u Bibliji, uspoređujući put hrvatskog naroda s putom Božjeg Izabranog naroda. Istaknuo je važnost doprinosa branitelja za sadašnjost i budućnost.

U tišini nalazi vjeru, ljubav i Boga!

“Nedostatak svojih udova ne doživljavam kao invaliditet”, objasnio je uz ostalo Almaš koji smatra da su invalidi oni ljudi koji ne vjeruju, tlače druge ljude, laktaju se i ne žele pomoći drugima, nego samo grabe sebi.

Autor je također rekao kako u tišini nalazi vjeru, ljubav i Boga. Istaknuo je ljubav prema cijeloj domovini od Slavonije do Konavala i zahvalio svim braniteljima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja