Budi dio naše mreže

Na spomendan svetog Ivana od Križa, crkvenog naučitelja, 14. 12. 2013., pokrenut je amaterski duhovni radio – Internet Radio Božje Milosrđe. Cilj ovog radija je slaviti neizmjerno Božje Milosrđe i promicati pobožnost krunice Božjeg Milosrđa koju je milosrdni Isus dao svetoj Faustini Kowalskoj, svetici kanoniziranoj 2000. godine.

/ mdj

U velikom jubileju, veliki štovatelj Božjeg milosrđa, sveti Ivan Pavao II., proglasio je prvu nedjelju nakon Uskrsa – blagdanom Božjeg milosrđa.

“Kroz molitve krunica i slavljenjem milosrdnog Gospodina preko duhovne glazbe u zadnjem desetljeću ušli smo u suradnju sa brojnim svećenicima, redovnicima, časnim sestrama i laicima uključenima u život Crkve te ovim putem upućujemo iskrene zahvale jer bez njih ne bismo postojali na ovaj način”, poručuju iz Uredništva.

Neka milosrdni Isus i Marija Pomoćnica kršćana, prate svojim moćnim zagovorom i blagoslovom i dalje; sve uključene u rad i sve slušatelje jer kako milosrdni Isus kaže svetoj Faustini:“Duše koje šire štovanje mojega milosrđa štitit ću cijeloga života kao što majka štiti svoje dijete, a na smrtnome času bit ću im spasitelj, a ne sudac. U tome zadnjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Sretne li duše koja je već za života bila uronjena u moje milosrđe jer je neće stići pravda!”

U molitvenom dijelu programa emitiraju se snimljene krunice koje su im ustupile prijateljske radijske postaje – Gospinu krunicu mole sa sv. Ivanom Pavlom II. i sv. Majkom Terezijom, radosna otajstva sa slugom Božjim Franjom Kuharićem, otajstva svjetla s fra Zvjezdanom Liniće, prenosi portal Glas Koncila.

Kroz molitve krunica i slavljenjem milosrdnog Gospodina preko duhovne glazbe u zadnjem desetljeću ušli smo u suradnju sa brojnim svećenicima, redovnicima, časnim sestrama i laicima uključenima u život Crkve te ovim putem upućujemo iskrene zahvale jer bez njih ne bismo postojali na ovaj način.

Uz molitveni program, internetski radio posvećuje znatan prostor čitanju Dnevnika sv. Faustine Kowalske, a uredništvo blisko surađuje s više svećenika i promicatelja Božjega milosrđa. Svaki tjedan tako puštaju nagovore don Josipa Radića, Zlatka Sudca, franjevca Ive Pavića, mons. Milivoja Bolobanića te salezijanaca Damira Stojića i Ivana Šibalića. Glazbene minute ispunjene su duhovnim sastavima s hrvatske glazbene scene, a najomiljenije su skladbe molitvene zajednice “Srce Isusovo” i “Božje pobjede” iz Zagreba.

Duše koje šire štovanje mojega milosrđa štitit ću cijeloga života kao što majka štiti svoje dijete, a na smrtnome času bit ću im spasitelj, a ne sudac. U tome zadnjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Sretne li duše koja je već za života bila uronjena u moje milosrđe jer je neće stići pravda!

“Najviše se slušatelja okupi u 15 sati kada je vrijeme posvećeno krunici Božjega milosrđa, u isto vrijeme zna se podići brojka slušatelja do 70 uređaja, no dobivamo informacije da se čitave obitelji okupe oko radija i mole krunicu”, poručio je urednik Špadić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja