Budi dio naše mreže

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“, čiji je cilj bio doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost, uspješno je zaključen ovih dana. U projekt je bilo uključeno 2 655 krajnjih korisnika i 210 volontera s područja Biskupije.

/ hk

Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština u više faza, projekt je uključivao i pružanje popratnih mjera za korisnike poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Tijekom proteklih godinu dana projektom je ukupno podijeljeno 3 296 paketa kućanskog tekstila, 19 776 paketa higijenskih potrepština, 18 552 paketa hrane za krajnje korisnike i 12 paketa hrane za korisnike pučke kuhinje. Pomoć je korisnicima pružana neovisno o rasnoj ili etičkoj pripadnosti, spolu, dobi, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu. Također, za provedbu ovog projekta kao tehnička pomoć nabavljena je rashladna komora kako bi se osiguralo adekvatno skladištenje hrane u vrijednosti 46 250 kuna.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Ukupna vrijednost zaključenog projekta je gotovo pet milijuna kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II.”.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja