Budi dio naše mreže

"Caritasovi paketi radosti" podijeljeni potrebitima

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“, čiji je cilj bio doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost, uspješno je zaključen ovih dana. U projekt je bilo uključeno 2 655 krajnjih korisnika i 210 volontera s područja Biskupije.

/ hk

Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština u više faza, projekt je uključivao i pružanje popratnih mjera za korisnike poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Tijekom proteklih godinu dana projektom je ukupno podijeljeno 3 296 paketa kućanskog tekstila, 19 776 paketa higijenskih potrepština, 18 552 paketa hrane za krajnje korisnike i 12 paketa hrane za korisnike pučke kuhinje. Pomoć je korisnicima pružana neovisno o rasnoj ili etičkoj pripadnosti, spolu, dobi, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu. Također, za provedbu ovog projekta kao tehnička pomoć nabavljena je rashladna komora kako bi se osiguralo adekvatno skladištenje hrane u vrijednosti 46 250 kuna.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Ukupna vrijednost zaključenog projekta je gotovo pet milijuna kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II.”.

Caritasovi paketi radosti / Foto: Sisačka biskupija

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja