Budi dio naše mreže

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva građane na dobrovoljno darivanje krvi, koje organizira povodom obilježavanja 90. godišnjice svojega djelovanja.

/ dp

Darivanje krvi provest će se u četvrtak, 31. kolovoza u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu, od 10 do 13 sati.

Svi zainteresirani trebaju se prethodno upisati u tablicu koja se nalazi OVDJE i time potvrditi svoje vrijeme dolaska.

Tablicu treba ispuniti najkasnije do 28. kolovoza u 14 sati.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar istaknula je da se nada kako će sigurno naći onih koji će se odazvati ovoj Caritasovoj akciji i tako učiniti “jednu veliku plemenitu gestu”.

“Prilika je to svima koji se odazovu učiniti jedno konkretno dobro djelo i darovati krv onima kojima je potrebna. Znamo da je u ljetnim mjesecima potreba za krvlju u našim bolnicama intenzivnija zbog povećanog broja prometnih nesreća, ali i zbog drugih razloga”, kazala je s. Lončar.

Pozvala se na riječi majke Terezije koja je jednom prigodom rekla: “Nitko od nas ne može pomoći cijelome svijetu, ali možemo pomoći jednome čovjeku”.

“Darivanjem krvi doista pomažemo, konkretno, jednoj osobi u potrebi i to veliko plemenito djelo značajno je kako za darovatelje tako i za one koji primaju krv”, zaključila je s. Lončar.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira ovu akciju u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu koji na darivanje krvi pozivaju sve tipove krvnih grupa, a posebno nositelje krvnih grupa A i 0.

Trenutno stanje zaliha krvi možete pogledati OVDJE.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja