Budi dio naše mreže

Nico Williams istaknuo se na Euru 2024. sa Španjolskom kao jedan od najboljih krilnih napadača, dok je njegov stariji brat Iñaki reprezentativac rodne im Gane. Njihova priča počinje migracijom roditelja u Europu, a ubrzo su otkrili da su dio lanca krijumčarenja ljudi od čega ih je spasio svećenik.

/ mpp

Priča Nica i Iñakija Williamsa započela je u Gani, kad su im roditelji krenuli u potragu za boljim životom u Europi. Nisu znali da su pali u ralje lanca trgovine ljudima. Nakon što su stigli u Španjolsku, obitelj je uhićena, doznaje EWTN.

Iñaki Mardones, katolički svećenik i volonter Caritasa, čuvši za nevolju obitelji Williams intervenirao je i osigurao puštanje roditelja iz zatvora i pomogao obitelji da se naseli u Španjolskoj. Ova se intervencija pokazala prekretnicom u njihovim životima, utirući put Nicu  i njegovom starijem bratu, Iñakiju Williamsu (1994), da postanu nogometne zvijezde.

Roditelji su ih krstili i odgojili u vjeri. Vjera je prisutna u njihovim životima i vodi ih!

Kada je Nico rođen 2002. godine, obitelj je živjela u socijalnom stanu u Pamploni. Imali su malo novca. Otac je radio u Engleskoj, a Inaki pomagao majci da podiže Nicoa. Odjeću su dobivali iz crkve. Iñaki se 2014. ustalio u prvom timu Bilbaoa i tako okončao njihove financijske brige. Otac se mogao vratiti svojoj obitelji, jer je sada Inaki zarađivao novac. A i Nico je sada dio redovitog sastava baskijskoga kluba.

Felix Williams (lijevo) i Maria Arthuer (desno) sa svećenikom koji im je spasio živote, Iñakijem Mardonesom.

O ulozi vjere koja ih je pratila tijekom teškog puta ka uspjehu

Povodom pobjede Španjolske na Europskom prvenstvu u nogometu 2024. i izvrsne izvedbe mladog Nica Williamsa, svećenik Iñaki Mardones, po kome je stariji brat i dobio ime, ispričao je kako je pomogao obitelji Williams po dolasku u Billbao.

“Sve je počelo kad je obitelj Williams stigla u Billbao, volontirao sam u Caritasu gdje smo zbrinjavali imigrante. Budući da sam znao engleski primio sam i ih i pomogao u snalaženju. Njihova majka Maria bila je u 8. mjesecu trudnoće, a nakon poroda sinu su ime dali po meni – Iñaki. Bila mi je čast. Ostali smo u kontaktu sve do danas”, izjavio je svećenik.

“Roditelji su ih krstili i odgojili u vjeri. Prilikom jedne utakmice gledatelju je pozlilo, stariji brat Iñaki je ostao s njime i molio se dok se nije oporavio. Vjera je prisutna u njihovim životima i vodi ih”, zaključio je svećenik.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja