Budi dio naše mreže

Ključna riječ: spanjolska

Katolici spasili 20 djevojaka u Afganistanu nakon napada ISIS-a

Vulnerable People Project (VPP) –  katolička dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, pomaže djevojkama iz Afganistana stvoriti novi život nakon što su u terorističkom napadu ISIS-a 30. rujna prošle godine bile ozbiljno ozlijeđene.

Španjolska: Svećenik ranjen u napadu mačetom izvan životne opasnosti

Salezijanska zajednica u Algecirasu na jugu Španjolske, u kojem se u srijedu 25. siječnja 2023. dogodio napad na crkve u kojem je ubijena jedna, a ranjeno nekoliko osoba, priopćila je da je jedan od ranjenika, svećenik Antonio Rodríguez Lucena, SDB, izvan životne opasnosti.

Iz direktorske fotelje u samostan: "Bog me poziva da ostavim sve"

Ostvarila je praktički sve što se moglo postići. Završila je dva magisterija i doktorirala na matematičkom i računalnom inženjerstvu na Sveučilištu Stanford. U Silicijskoj dolini osnovala je 'startup' tvrtku i profesionalno je bila neizmjerno uspješna. A onda je odlučila radikalno promijeniti svoj život.

Priča o čovjeku koji pomoću vjere samostalno gradi katedralu više od 60 godina

"Nisu vjerovali da ću biti posvećen radu i odluci koju sam donio, ali pokazao sam mnogima da su bili u krivu. To me raduje neizmjerno jer sad svi vide što čovjek može napraviti kada vjeruje u Krista", dio je svjedočanstva o cjeloživotnom projektu izgradnje katedrale u Španjolskoj na kojem radi jedan čovjek već 60 godina.

Luka Brajnović - u Hrvatskoj gotovo nepoznat, a u Španjolskoj 'el maestro'

Luka Brajnović (1919. - 2001.) katolički je novinar iz Boke kotorske, kojeg su u Drugom svjetskom ratu uhitili talijanski fašisti i partizani, ali im je u oba slučaja pobjegao te se na preporuku kardinala Alojzija Stepinca kao izbjeglica 1948. skrasio u Španjolskoj gdje je 53 godine živio i radio kao ugledni profesor novinarstva. Brajnovićevo ime nosi ugledna međunarodna novinarska nagrada koju je još za njegova života ustanovilo španjolsko Sveučilište Navarra u Pamploni.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja