Budi dio naše mreže

Božić u stihu - stihovi hrvatskih pjesnika o Isusovu rođenju

Hrvatski katolički radio na Badnjak iza vijesti u 8 sati počinje poseban pjesničko – glazbeni serijal „Božić u stihu“ u kojoj ćemo slušati stihove naših pjesnika koji su opjevali Isusovo rođenje, dočarali atmosferu Božića i veličinu božićnoga otajstva.

/ mb

Odabrani pjesnici su Ivan Golub, Ivan Tolj, Božica Jelušić, Anka Petričević, Nikola Šop, Rajmund Kupareo, Slavko Mihalić, Ton Smerdel, Vesna Parun i Zlatko Tomičić. Emisiju autorski potpisuje književni povjesničar i kritičar Božidar Petrač, autor antologije ‘Hrvatska božićna lirika – od Kranjčevića do danas’. Uz stihove, u emisiji donosimo i tradicionalne božićne pjesme iz svih hrvatskih krajeva kao i one naših suvremenika. Glazbu za emisiju odabrao je Slavko Nedić, a emisiju je uredila Mislava Bišćan.

Nadamo se da će naši brojni slušatelji uz ‘Božić u stihu’ nakratko zaboraviti na žurbu koja nas tako često i tako lako odvlači od dubine poruke Božića te da će hrvatska božićna lirika bar na 20-tak minuta u drugi plan staviti blagdanski stol i darivanje, a da ćemo se svi zajedno više truditi oko zajedništva“, istaknuo je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Emisijom „Božić u stihu“ Hrvatski katolički radio želi naglasiti činjenicu kako su upravo hrvatski književnici mnogo pjevali o Božiću, s puno istinskoga zanosa, vjere, nade i ljubavi koja je svijetu suvremene civilizacije itekako potrebna u vremenima velikih duhovnih i moralnih izazova i dvojbi, poručuje ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina.

Sjaj Božića blijedi ako iza njega ne stoji vjerničko srce i zato smo se zajedno s našim slušateljima odlučili kroz seriju pjesama o Božiću diviti ljepoti Božje prirode jer želimo da odraz naše radosti ne bude samo ono izvanjsko i površinsko“, kazao je mons. Svalina te zahvalio autoru Božidaru Petraču i suradnicima s Hrvatskog katoličkog radija Mislavi Bišćan i Slavku Nediću na angažmanu.

Emisija „Božić u stihu“ emitirat će se svako jutro odmah nakon Vijesti u 8.05 sati te reprizno u 16.15 sati sve do svetkovine Sveta tri kralja, 6. siječnja.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja