Budi dio naše mreže

Novi katolički portal pod nazivom "Paulus", postavljen na internetskoj adresi www.paulus.rs., s radom je započeo na blagdan zaštitnika mladih i medija sv. Ivana Bosca, 31. siječnja 2022. godine, priopćeno je iz Beogradske nadbiskupije.

/ hjb

U nazočnosti svećenika Beogradskog dekanata i djelatnika Katoličkoga medijskog centra (KMC), portal je u prostorijama Ordinarijata u rad pustio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. On je tom prigodom naglasio kako se već duže vrijeme razmišlja o potrebi ovakvog portala, te da se isti intenzivno pripremao kroz proteklu godinu dana.

Glavni urednik portala Velimir Martinović najavio je kako će portal biti uglavnom na srpskom, ali dijelom i na hrvatskom jeziku, posebice kada se radi o rubrikama koje pokrivaju liturgijske teme.

Portal je namijenjen svim katolicima u Srbiji, ali i drugim ljudima koje zanimaju informativni i edukativni sadržaji portala o Katoličkoj Crkvi i vjeri, ali i aktualnim temama u društvu.

Portal je podijeljen u osam područja povezanih u cjelinu koja čini, za prostor Republike Srbije, specifičan i nesvakidašnji virtualni prozor u Katoličku Crkvu.

Naslovnica portala paulus.rs

Vlč. Mihael Sokol, koji je u nadbiskupiji zadužen za medije, istaknuo je kako će nadbiskupijska internetska stranica www.kc.org.rs od sada objavljivati isključivo sadržaje vezane za Beogradsku nadbiskupiju. A dosadašnji sadržaji poput vijesti iz Vatikana ili Crkve u svijetu odsad će biti objavljivani na portalu Paulus.

Vrijednost portala je i u tome što će se povezati s časopisom Blagovest i objavljivati neke važnije članke iz starijih ili novijih tiskanih izdanja Blagovesti. Portal www.paulus.rs je ujedno i prvi portal u Republici Srbiji koji će na cjelovit način predstaviti katoličku vjeru i informacije o Katoličkoj Crkvi donositi na jednome mjestu. Portal je za sada samo u latiničnom pismu, a najavljena je i skora opcija ćirilične verzije.

To bi sadržaj moglo još više približiti svim ljudima dobre volje u Republici Srbiji koji se interesiraju o Katoličkoj Crkvi, njezinom nauku, moralnim pitanjima, socijalnom nauku Katoličke Crkve i pogledu Crkve na obiteljske vrijednosti. U suradnji s drugim portalima bit će predstavljene i vijesti iz Crkve u svijetu, Svete Stolice, Beogradske nadbiskupije i drugih biskupija u Srbiji, sve do predstavljanja različitih, pisanih i multimedijalnih, izdanja Katoličke Crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja