Budi dio naše mreže

Program i sudionike hodočašća športaša Zagrebačke nadbiskupije za HKM je predstavio nadbiskupijski povjerenik za pastoral športaša, trajni đakon Marijan Spehnjak.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Kako je Spehnjak rekao za naš portal, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke okupit će se dosad najviše športaša i športašica. “Termin hodočašća tradicionalno je vezan uz prvi ponedjeljak u svibnju. Oko 16.30 okupit ćemo se u cinktoru svetišta, nešto kasnije uputiti se i na Put svjetla bistričkom Kalvarijom. Misno slavlje nakon toga u bistričkoj bazilici predvodi biskupski vikar za pastoral preč. Marko Kovač, a propovijeda rektor bistričkog svetišta preč. Domagoj Matošević.”

Ove godine očekuje se dosad najveći broj športaša i športašica. “Najavljen je dolazak tridesetak autobusa s nogometašima, košarkašima, rukometašima, rukometašicama, atletičarima i atletičarkama, predstavnicima borilačkih športova, športaši s invaliditetom. Uz njih su dolazak najavili i predstavnici brojnih športskih institucija gradske i nacionalne razine, gradskih vlasti, Hrvatskoga nogometnog saveza…”, istaknuo je Spehnjak i zaključio:

Svake godine na Mariju Bistricu dolazi sve više i više športaša.

“Oni često ispituju jedni druge o tom susretu i žele tamo doći jer osjećaju za to potrebu. Znate da športaši žive u jednoj askezi i svjesni su da uspjeh kojemu teže ne počiva samo na njihovoj genijalnosti nego na treningu, žrtvi i odricanju. U takvom okruženju dobro je, kako kažu športaši, ‘stati na loptu’, sabrati se i u toj tišini stati pred lice Božje. Marija Bistrica je izvanredna prilika za tako nešto. Športaši nam sami kažu da im je lijepo tamo, jer malo zastanu, saberu se i nakon toga imaju drugačiji odnos prema suigračima, prema protivnicima, ali i prema uspjehu kojemu teže. Svi do kojih do sada nije stigao poziv također su dobrodošli, i neka u ovo zajedništvo pozovu i svoje kolege.”

Početak susreta je u ponedjeljak, 6. svibnja u 16.30 u cinktoru bistričkog svetišta, nakon čega pobožnost Puta svjetla bistričkom Kalvarijom predvode naši hrvatski, svjetski i olimpijski prvaci. Misno slavlje je oko 18 sati u bistričkoj bazilici, a druženje opet u crkvi na otvorenom. Svi su pozvani!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja