Budi dio naše mreže

Krštenje Gospodinovo

Blagdan Isusova krštenja završava Božićno vrijeme. To je trenutak u kojem ga Bog javno očituje izabranom narodu i kojim on započinje u djelo provoditi plan spasenja. Poziva nas na obraćenje, na novi život i vjernost savezu koji je Bog sklopio sa izabranim narodom. Današnji blagdan ima i veliko značenje za nas kršćane jer nas podsjeća na naše krštenje, koje od Krštenja Gospodinova prima snagu preobraziti našu grješnu ljudsku narav u pravu djecu Božju.

Današnjom nedjeljom, odnosno blagdanom Krštenja Gospodinova, završava Božićno vrijeme. Ovaj se blagdan u Katoličkoj Crkvi uvijek slavi u nedjelju nakon Bogojavljenja, a nova ga liturgija posebno izdvaja i daje mu istaknuto mjesto. Slaveći današnji blagdan, sjećamo se dolaska Isusa Krista na rijeku Jordan gdje ga je, na početku njegova javnog djelovanja, krstio Ivan Krstitelj. To je čin koji i nas poziva na obraćenje, na novi život i vjernost savezu koji je Bog sklopio sa svojim izabranim narodom. Isus Krist tim činom želi pokazati da nam je u svemu jednak – osim u grijehu, a Njegovim silaskom u vodu započinje novo doba čovječanstva i novi život.

Današnji blagdan ima i veliko značenje za nas kršćane jer nas podsjeća na naše krštenje, koje od Krštenja Gospodinova prima snagu preobraziti našu grješnu ljudsku narav u pravu djecu Božju. Danas je dan kad se prisjećamo našeg krštenja, naših odluka u vjeri da se krste naša djeca. Mi smo po krštenju pozvani što revnije činiti dobra djela. Bog je u tom trenutku i nad nama otvorio nebo i rekao: ‘Ti si moje ljubljeno dijete, ti si moja radost i moj ponos.’ Kuda god kršćanin ide, ma gdje god se našao, i on je – kao i Isus i zajedno s Isusom – miljenik Božji, koji živi u milosti Božjoj.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja