Budi dio naše mreže

Hrvatski hrvački reprezentativci Božo Starčević i Ivan Huklek te trener uspješne U23 reprezentacije Anton Đok postali su dio velike obitelji HKR-a.

/ Tihana Semijalac

Božo Starčević najtrofejniji je hrvatski hrvački senior, treći u Europi, peti u svijetu, te već četvrtu godinu za redom pobjednik Zagreb Opena, jednog od najjačih svjetskih turnira u hrvanju. Ivan Huklek aktualni je europski i svjetski viceprvak za mlađe seniore, dok je njegov trener Anton Đok, višestruki prvak Hrvatske u hrvanju te nekadašnji reprezentativac. Ono što ove mlade uspješne sportaše vodi kroz život, pa tako i u u profesionalnom bavljenju sportom je sveta misa i molitva te s ponosom ističu da se u svemu opredjeljuju za Boga.

Prepoznavši vrijednosti koje promiče Hrvatski katolički radio, ovi su hrvači, redoviti slušatelji našega radija, nedavno odlučili svojim primjerom privući i druge mlade željne duhovnoga sadržaja na valove HKR-a. Razveselili su nas svojim dolaskom u nove prostorije na Ksaveru te svjedočanstvom o vjeri u svojim životima. Njihovu lijepu gestu kojom, ne samo da podupiru naš rad svojim prijateljstvom, već i potiču druge da učine isto, pogledajte u kratkom video uratku:

Mladi hrvači u kratkom razgovoru posvjedočili su nam što što im znači vjera u profesionalnom bavljenju sportom te kako u tome pomaže HKR. A što znači molitva u životu sportaša vrlo je snažno jednom prilikom opisao Stephen Curry, američki košarkaš NBA lige ovim riječima:

“Biti kršćanski sportaš ne znači moliti se da tvoj tim pobjedi. Bog ne daje prednost u sportu onima koji se mole nad onima koji se ne mole. Biti kršćanski sportaš znači natjecati se za Krista tako da uvijek daješ svoj maksimum za Njega i da, bez obzira na to pobjeđuješ li ili gubiš, uvijek zahvaljuješ Njemu na prigodi za igru. To znači dati svu slavu Bogu bez obzira na ishode, jer vjeruješ njegovom planu za svoj život.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja