Budi dio naše mreže

Ognjište i HKM: Zaslužite popust od 30%, besplatnu dostavu i poklon iznenađenja

Čitateljima HKM-a te prijateljima i podupirateljima HKR-a Hrvatska katolička mreža i Nakladna zadruga Ognjište nude zajedno uz pogodnosti dvije knjige: Gilberta Keitha Chestertona „Napoleon od Notting Hilla” i Anne Bronte „Agnes Grey”.

/ anh

Hrvatska katolička mreža u novoj 2019. započela je vrijednu suradnju s Nakladnom zadrugom Ognjište.

Sjeme – s vjerujemo plodonosnim i dobrim rezultatima – zasađeno je prvog dana mlade godine našom objavom novinske kolumne jednoga barda Keitha Gilberta Chesterona – katoličkog intelektualca, novinara, apologete i vrsnog autora s početka 20. stoljeća – koja je pobudila veliki interes čitatelja HKM-a.

Našim čitateljima te prijateljima i podupirateljima HKR-a, Dobrog radija za dobre ljude, stoga, Hrvatska katolička mreža i Nakladna zadruga Ognjište zajedno nude neke pogodnosti: 30% popusta na dvije knjige – Gilberta Keitha Chestertona „Napoleon od Notting Hilla” i autorice Anne Bronte naslov „Agnes Grey”.

Obje knjige su prvi prijevodi na hrvatski jezik koje je za Ognjište prevela dr. sc. Zrinka Dragun.

Svatko tko naruči knjigu ima pravo na besplatnu dostavu i poklon iznenađenja.

Potrebno je samo na kontakt Nakladne zadruge Ognjišta poslati narudžbu sa svojim članskim brojem iz sustava Prijatelja Hrvatskog katoličkog radija, ako ste HKR-ov prijatelj, ili snimku zaslona (screenshot) ove objave s aplikacije Hrvatske katoličke mreže.

Agnes Grey” prvi je roman engleske književnice Anne Brontë koja je pisala pod pseudonimom Acton Bell. Roman – prvi put objavljen 1847. – prati život i rad guvernante u obiteljima engleskog gospodskog staleža.

Sudeći po komentarima autoričine sestre Charlotte Brontë može se pretpostaviti kako je u najvećoj mjeri zasnovan na osobnim iskustvima. Anne se uhvatila u ukoštac s temama ugnjetavanja i zloupotrebe žena. Naravno, roman sadrži i onaj nježni, ljubavni dio.

Irski romanopisac George Moore hvalio je Agnes Grey kao “najsavršeniju proznu pripovijest u engleskoj književnosti,” te je otišao tako daleko da usporedi Anneinu prozu s pisanjem Jane Austen.

Chestertona, kao autora, sve više otkriva i hrvatska publika. Živio je od 1874. do 1936. godine. Pisao je kolumne za „Daily News” i „The Illustrated London News”. Iza njega je ostalo ogromno bogatstvo za ljubitelje dobroga štiva: 80 knjiga, 200 priča, 4000 eseja i još mnogo toga drugog. Chestertonov prvi roman „Napoleon od Notting Hilla” u Hrvatskoj je Ognjište objavilo 2015. godine.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja