Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gilbert-keith-chesterton

Hrvatska ideja, a svjetska igra - u čast Gilberta Keitha Chestertona i detektiva vlč. Browna

"Sigurno ste primijetili da već neko vrijeme pišem i dijelim sadržaj o igri nadahnutoj Chestertonovim svećenikom i detektivom vlč. Brownom... Došao je taj dan kad smo krenuli u prikupljanje donacija", poručuje najnovije Nikola Bolšec, predsjednik Hrvatskog čestertoniijanskog kluba, na društvenim mrežama čime je i široj javnosti objavio da su novu društvenu igru osmislili i napravili spremnu za distribuciju diljem svijeta. Time je, ujedno, započeo jedan novi iskorak u još većem prihvaćanju misli i ideja britanskog novinara i publiciste Gilbertha Keitha Chestertona, najpoznatijeg obraćenika s anglikanizma i velikog apologete Katoličke vjere i Crkve s početka 20. stoljeća. I još kad znate da je ideja za igru došla iz Hrvatske...

Pripremite se na šok! - Hrvatski čestertonijanski klub ni u krizi ne odustaje od "revolucije Pravovjerja"

Iako je morao otkazati dugo pripremani ChestFest, da bi primirili svoja i srca svih koji su ga očekivali Hrvatski čestertonijanski klub organizirao je vrijednu zamjenu. Kako bi nastavili dobru tradiciju revolucije Pravovjerja, odlučili su u ova neobična vremena prirediti prvi "ChesterShock svibanj 2020. i onkraj", a sponzor događaja je autentično benediktinsko pivo Nursia.

MARCO SERMARINI - čestertonijanac koji živi 'Benediktovu opciju'

Gost ovogodišnjeg Chest Festa je Marco Sermarini, predsjednik talijanskog Chestertonovog društva i voditelj zajednice Tipi Loschi Nel Mondo, koja se nadahnjuje likom i djelom bl. Piergiorga Frassatija, a broji oko 250 članova. Oni koji su čitali kršćanski bestseller "Benediktova opcija" znaju da je Marco glavni lik knjige, čovjek koji se sa svojom zajednicom najviše približio idealu života utemeljenog na kršćanskim vrednotama i cjelovitom pogledu na čovjeka. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Sermarini je istaknuo da je Benediktova opcija ideja koju bi Chesterton zagovarao.

Revolucija pravovjerja na 2. Chest Festu

„Revolucija pravovjerja se kotrlja", poručili su Nikola Bolšec i Stjepan Androić iz Hrvatskog čestertonijanskog društva najavljujući u HKR-ovoj emisiji „Aktualno” drugi festival posvećen slavnom engleskom piscu Gilbertu Keithu Chestertonu. Trodnevni festival popularno nazvan “Chest Fest”, počinje u Zagrebu u petak, 14. lipnja i traje do nedjelje 16. lipnja.

Najnoviji 'Heretici' o 'božanskoj neozbiljnosti'

Zahvaljujući Nakladnoj zadruzi Ognjišta ovaj put Hrvatska katolička mreža izdvaja za vas poglavlje iz njihove najnovije objavljene knjige 'Heretici' u kojoj se Gilbert K. Chesterton obračunava s izvjesnim Josephom M. McCabeom, engleskim piscem i govornikom o slobodoumlju, koji je neko vrijeme bio rimokatolički svećenik.

Iz Sierra Leonea dolazi u Hrvatsku na 2. ChestFest

Hrvatima možda trenutno jest nepoznat Afrikanac John Kanu iz Sierra Leonea, ali on je uistinu impresivna osoba i sve bi se po tom pitanju moglo vrlo skoro promijeniti, a upravo zahvaljujući i jednino samo: Vama.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja