Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gilbert-keith-chesterton

Pripremite se na šok! - Hrvatski čestertonijanski klub ni u krizi ne odustaje od "revolucije Pravovjerja"

Iako je morao otkazati dugo pripremani ChestFest, da bi primirili svoja i srca svih koji su ga očekivali Hrvatski čestertonijanski klub organizirao je vrijednu zamjenu. Kako bi nastavili dobru tradiciju revolucije Pravovjerja, odlučili su u ova neobična vremena prirediti prvi "ChesterShock svibanj 2020. i onkraj", a sponzor događaja je autentično benediktinsko pivo Nursia.

MARCO SERMARINI - čestertonijanac koji živi 'Benediktovu opciju'

Gost ovogodišnjeg Chest Festa je Marco Sermarini, predsjednik talijanskog Chestertonovog društva i voditelj zajednice Tipi Loschi Nel Mondo, koja se nadahnjuje likom i djelom bl. Piergiorga Frassatija, a broji oko 250 članova. Oni koji su čitali kršćanski bestseller "Benediktova opcija" znaju da je Marco glavni lik knjige, čovjek koji se sa svojom zajednicom najviše približio idealu života utemeljenog na kršćanskim vrednotama i cjelovitom pogledu na čovjeka. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Sermarini je istaknuo da je Benediktova opcija ideja koju bi Chesterton zagovarao.

Revolucija pravovjerja na 2. Chest Festu

„Revolucija pravovjerja se kotrlja", poručili su Nikola Bolšec i Stjepan Androić iz Hrvatskog čestertonijanskog društva najavljujući u HKR-ovoj emisiji „Aktualno” drugi festival posvećen slavnom engleskom piscu Gilbertu Keithu Chestertonu. Trodnevni festival popularno nazvan “Chest Fest”, počinje u Zagrebu u petak, 14. lipnja i traje do nedjelje 16. lipnja.

Najnoviji 'Heretici' o 'božanskoj neozbiljnosti'

Zahvaljujući Nakladnoj zadruzi Ognjišta ovaj put Hrvatska katolička mreža izdvaja za vas poglavlje iz njihove najnovije objavljene knjige 'Heretici' u kojoj se Gilbert K. Chesterton obračunava s izvjesnim Josephom M. McCabeom, engleskim piscem i govornikom o slobodoumlju, koji je neko vrijeme bio rimokatolički svećenik.

Iz Sierra Leonea dolazi u Hrvatsku na 2. ChestFest

Hrvatima možda trenutno jest nepoznat Afrikanac John Kanu iz Sierra Leonea, ali on je uistinu impresivna osoba i sve bi se po tom pitanju moglo vrlo skoro promijeniti, a upravo zahvaljujući i jednino samo: Vama.

"Napoleon od Noting Hilla” Gilberta K. Chestertona - katolici moraju stajati između dviju krajnosti

„Ljudska rasa, kojoj veliki broj mojih čitatelja pripada, igra se dječjih igara od samoga početka, a vjerojatno će to činiti i do samoga kraja, što je gnjavaža za ono nekoliko ljudi koji su odrasli”, piše Chesterton u uvodu romana koji je poziv da katolici moraju stajati između dviju krajnosti: prevelike žestine i prevelike ravnodušnosti, jer katolička vjera nije ni stroga, ni neosjetljiva, već radosna. Osobina radosti zahtijeva u jednakoj mjeri ozbiljnost i veselost. Katolici se moraju šaliti, a zatim iskreno zahvaliti Bogu za šalu.

Dolaze nam 'Heretici' Gilberta Keitha Chestertona

„Heretici” su istovremeno i lako štivo i teško štivo u kojem Chesterton uspijeva pokazati kako naše nove hereze 21. stoljeća zapravo nisu nove, budući da se s većinom njih suočava on sam još početkom 20. stoljeća. Knjigu "Heretici" Nakladna zadruga Ognjište objavljuje početkom ožujka, a možete je već sada rezervirati putem linka koji je u ovom tekstu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja