Budi dio naše mreže

Mnogi danas većinom teže vlastitoj radosti. Često pritom olako zaboravljaju na druge, ali radost ti je darovana da ju dijeliš s drugima. Nije dovoljno da si samo ti radostan, već je važno da tvoja braća i sestre također žive radosno.

/ dt

Gdje se nalazi istinska radost? „Svoju radost naći u radosti drugoga, to je tajna sreće“, lijepo je svojedobno kazao francuski pisac Georges Bernanos. Međutim, mnogi danas većinom teže vlastitoj radosti. Često pritom olako zaboravljaju na druge, ali radost ti je darovana da ju dijeliš s drugima. Nije dovoljno da si samo ti radostan, već je važno da tvoja braća i sestre također žive radosno; nije dovoljno da radost bude samo tvoja osobna, ona mora biti zajednička, mora biti univerzalna. Kako ti možeš biti radostan ako su tvoja braća nesretna?

Ne možeš biti istinski radostan ako se ne osvrćeš na svoju braću i sestre!

Raspravljajući o istoj temi, Bernanosov sunarodnjak Jean Giono je također rekao nešto slično: „Moja će radost opstati samo ako je radost svih.“ Pa i Isus je mogao živjeti čuvajući radost nebeskoga kraljevstva samo za sebe, ali on je Radosnu vijest donio svima, on je sa svima jednako dijelio radost neba. Nesebično ju je podijelio sa svima koji žele biti dionici vječnoga života. Zato, i ti, dragi kršćanine, velikodušno dijeli svoju radost s drugima! Upamti: ne možeš biti istinski radostan ako se ne osvrćeš na svoju braću i sestre! Kršćanstvo ne predstavlja zatvorenu radost, već kršćanstvo je radost otvorena svima.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 18 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja