Budi dio naše mreže

Zato je ogovaranje mana koje se trebaš hitno riješiti, a ne čuvati kao posljednju. Protiv te mane trebaš odmah hrabro zaratiti.

/ im

Ogovaranje je mana, odnosno porok koji čovjeka najduže prati. Sveci su se toga poroka htjeli odmah riješiti, jer ne možeš rasti i napredovati u kršćanskom životu ako taj opasni korov ne iščupaš iz
vlastitoga srca. Premda svakoga dan moliš i činiš dobra djela, ali ako i dalje sudjeluješ u ogovaranju svoga brata ili sestre, tvoje kršćanstvo je uistinu površno. Dok njega ili nju ogovaraš, isto je kao da na njivu punu korova, kojeg nisi očistio, posadiš novo sjeme. To sjeme nikad neće niknuti, jer će ga korov naprasno ugušiti. Zato je ogovaranje mana koje se trebaš hitno riješiti, a ne čuvati kao posljednju. Protiv te mane trebaš odmah hrabro zaratiti. Stoga, već od danas, dragi kršćanine, prestani ogovarati svoju braću i sestre!

Dok njega ili nju ogovaraš, isto je kao da na njivu punu korova, kojeg nisi očistio, posadiš novo sjeme.

Teolozi kažu da je sveti Petar Alkantarski svoju braću mogao raspoznati samo po glasu. Mrtvio je revno svoje oči. Nije ih želio gledati u oči, jer kad bi ih gledao, viđeno ga je poticalo na ogovaranje. Zato nije želio gledati izravno u svoje sugovornike. Eto, za početak, ako želiš prestati ogovarati, manje gledaj u druge i ono što čine.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 18 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja