Budi dio naše mreže

Krepost je neodvojiva od molitve. Tko moli, postiže i krepostan život, a tko živi kreposno, srcem moli. Ne možeš živjeti prepušten porocima, a ustrajno moliti.

/ dt

Sveti Ivan Kasijan kaže kako je temelj molitve upravo krepostan život, a molitva je kruna kreposna života. Zato mnogi ljudi olako daju velika obećanja da će od danas početi ustrajno moliti, ali odustanu već za par dana. Njihova molitva nema temelja jer nisu dosljedni. Zato je ponajprije važno početi kreposno živjeti, pa će potom i tvoja molitva biti ustrajna i kao takva brže će se vinuti u nebeske visine, do Božjeg Srca.

Kao što svijeća izgara zbog voska, tako isto molitva plamti zbog kreposti koja ispunjava tvoj život

Zašto su sveci dugo i ustrajno molili? Zato što su živjeli kreposno. I kad bi molitva nenadano upala u suhoću, krepost je poput alarma iznova budila svece upozoravajući ih revno da ne prestanu moliti. To se može usporediti sa svijećom koja gori: plamen svijeće je molitva, a vosak predstavlja krepost. Kao što svijeća izgara zbog voska, tako isto molitva plamti zbog kreposti koja ispunjava tvoj život. Ako želiš biti obasjan svjetlom molitve, sveto živi i brižno čuvaj svoju krepost!

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 18 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja