Budi dio naše mreže

"Dobri Bože, hvala ti što si nas čudesno stvorio!" piše u svom redovitom promišljanju za HKM fra Goran Azinović.

/ dt

Nakon što je Bog stvorio nebo, zemlju, svod, vodu i životinje, na red je došlo i to predivno biće – čovjek. Čovjek je stvoren na sliku Božju, o čemu lijepo svjedoči i Knjiga postanka: „Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.“ Čovjek je načinjen od duha, duše i tijela, a tijelo ne može funkcionirati bez srca. Ljudsko srce je savršen mišićav, šuplji organ veličine stisnute šake koji neprestano kuca. Toliko otkucaja u 24 sata, a koliko tek otkuca srce jednog devedesetogodišnjaka?! Impresivno! Motor najboljeg automobila pokvari se nakon godinu dana, a posebno dizajniran skupocjeni sat zakaže za par godina, ali kad Bog nešto stvori, to zbilja traje. Pogledaj samo kako su jedinstvene tvoje oči! Bog je načinio čak i trepavice da ih dodatno zaštiti. Pogledaj prste na svojim rukama, svaki ima svoju svrhu. Sve je uistinu prekrasno!

Stvoren si, čovječe, kao savršen stroj, ali ne da budeš hladan kao led, već topao kao krv što teče tvojim venama i snažan kao srce koje bije u tvojim grudima.

Govoreći o ljudskom tijelu, njemački liječnik Fritz Kahn ga definira kao divan stroj, kao čudesnu tvornicu. Tijelo je velika tvornica i svaki ud ima svoju nezamjenjivu ulogu. Stvoren si, čovječe, kao savršen stroj, ali ne da budeš hladan kao led, već topao kao krv što teče tvojim venama i snažan kao srce koje bije u tvojim grudima. Dobri Bože, hvala ti što si nas čudesno stvorio!

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 19 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja