Budi dio naše mreže

Crkva treba hodočastiti svijetom zajedno sa svojim vjernicima. Nema sumnje da su svetoga Ivana Pavla II. „rodila“ hodočašća. Zato ne zaboravi hodočastiti kao kršćanin! Na hodočašću se rađa i čuva vjera.

/ dt

Ivan Pavao II. nije odjednom postao Papa hodočasnik. On nije počeo putovati i hodočastiti tek kada je postao Papa, nego puno ranije, još kao dijete. U njegovoj krvi hodočašće je bilo urođeno, doslovno utkano. Premda je naučio hodočastiti još kao dječak, to je radosno nastavio činiti i kao bogoslov. Poljski narod je veoma ljubio hodočašća, a naročito je volio odlaziti u njihovo svetište Częstochowu. Svi Poljaci su tamo vjerno hodočastili, pa čak i za vrijeme komunističke torture.

Vjeru poljskog naroda spasila su, između ostalog, i brojna hodočašća.

Karol Wojtła je još kao student 1936. godine sudjelovao na hodočašću sveučilišne mladeži iz cijele Poljske. Studenti su se došli pokloniti pred čudotvornom Gospinom slikom i zahvaliti joj za mnoge milosti. Vjeru poljskog naroda spasila su, između ostalog, i brojna hodočašća. Ovaj Papa je Papa hodočasnik. Upravo je takav ponizan čovjek Crkvi itekako bio potreban, jer će je probuditi da sama nastavi dalje vjerno hodočastiti. Crkva treba hodočastiti svijetom zajedno sa svojim vjernicima. Nema sumnje da su svetoga Ivana Pavla II. „rodila“ hodočašća. Zato ne zaboravi hodočastiti kao kršćanin! Na hodočašću se rađa i čuva vjera. Zahvaljujući hodočašću, vjernici žele susresti Krista, žele ga pobliže upoznati. Hodočasti, jer na hodočašću ćeš promijeniti svoj život i produbiti vjeru u Krista.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 18 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja