Budi dio naše mreže

"Blago tebi ako kroz život primaš dobre i iskrene savjete jer dobar savjet zlata vrijedi i pomaže ti da budeš bolja i kvalitetnija osoba", , piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

/ im

Što je savjet? Druga riječ koja se koristi za savjet jest preporuka, a savjet se zapravo i definira kao preporuka što i kako trebaš učiniti, odnosno kako postupiti u određenom slučaju ili situaciji. Pojedinci vole slušati mudre savjete jer su zaista korisni. Savjeti su dobrodošli, a uvijek bi trebali biti i dobronamjerni, no nažalost pojedine osobe dijele i zlonamjerne savjete pod krinkom dobrih. Mnogi ljudi kažu da nije lako primati savjete, jer ih ne vole slušati. Pametan čovjek uvijek je otvoren savjetima, dok ih ohole osobe često ne vole. No, iskreni savjeti su katkad i potrebni. Svi predsjednici država i vlada te brojni ministri imaju svoje savjetnike. Tko se odriče dobrog savjetnika, na koncu ostaje sam. Pa i mudar će čovjek bez savjeta lako izgubiti kompas. Najbolji su savjeti ostvareni iz životnog iskustva, odnosno temelje se na događajima kroz koje je netko već prošao iskusivši ih na vlastitoj koži. 

Osim svećenicima, molitva je itekako važna i u braku. Da bi brak opstao, supružnici moraju svaki dan zajedno moliti

Kad je nedavno stariji svećenik davao savjete mlađim kolegama, najvažniji savjet je bio da mole. Molitva čuva svećenika. Svećenici kao Isusovi pastiri dužni su moliti. Osim svećenicima, molitva je itekako važna i u braku. Da bi brak opstao, supružnici moraju svaki dan zajedno moliti. To bi stariji bračni parovi trebali savjetovati mladima koji tek uplovljavaju u bračnu luku. Molitva služi i za jače povezivanje supružnika te za skladan i dug brak. Blago tebi ako kroz život primaš dobre i iskrene savjete jer dobar savjet zlata vrijedi i pomaže ti da budeš bolja i kvalitetnija osoba.    

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja