Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zupa-bl-ivana-merza-spansko

Postavljen križ na novoizgrađenom bogoslužnom prostoru u Španskom

Zemljište na kojem je planirana gradnja crkve u Španskom predstavljeno je 2020. godine, u studenom 2023. godine započeli su radovi, a sada se župnik Marko Čolak raduje sa svojim župljanima jer je napokon postavljen i križ na novoizgrađenom bogoslužnom prostoru bl. Ivan Merz.

Započela je izgradnja bogoslužnog prostora bl. Ivan Merz u Španskom

Reportažu o početku gradnje bogoslužnog prostora zabilježili smo 2020. godine u zagrebačkom naselju Špansko, a prije nekoliko dana započeli su radovi. "Župljani su radosni što će nakon tri i pol godine slavljenja mise pod vedrim nebom, napokon imati krov nad glavom", istaknuo je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu župnik, vlč. Marko Čolak.

Devetodnevni molitveni hod uz bl. Ivana Merza putem WhatsAppa

U organizaciji Župe bl. Ivana Merza u Španskom te Križara održat će se preko aplikacije WhatsApp od 1. do 10. svibnja devetodnevni molitveni hod s bl. Ivanom Merzom. Poruku od Križara upućenu sudionicima prenosimo u cijelosti.

Od obične livade do mjesta susreta s Gospodinom

Župa bl. Ivana Merza u zagrebačkom naselju Špansko ove godine obilježava deset godina od osnutka. Posljednjih godinu dana nedjeljne mise i veća slavlja održavaju se na otvorenom, na župnoj livadi, gdje se očekuje izgradnja župne crkve. Uoči blagdana bl. Ivana Merza, donosimo razgovor s vlč. Markom Čolakom.

Prijavi se na e-devetnicu bl. Ivanu Merzu!

Župa bl. Ivana Merza iz Španskog u Zagrebu zajedno s Križarskom organizacijom organizira e-devetnicu bl. Ivanu Merzu uoči njegova blagdana, gdje ćete moći upoznati ovoga sveca putem svakodnevnih poruka putem WhatsAppa.

FOTOREPORTAŽA U zagrebačkoj župi Špansko crkva se gradi srcem i rukama!

Jedinstvenu audio i fotoreportažu zabilježili smo ovih dana u zagrebačkom naselju Špansko, dijelu grada u kojem se crkva gradi rukama. Vijest da se u nekoj župi podiže crkva i nije toliko neobična dok ne zakoračite na livadu nalik pustom parku, a tek u detaljima prepoznate kako iz sjemena vjere, vrijednih ruku, ruku sklopljenih u molitvi i glasova ujedinjenih pjesmi niču prvi centimetri buduće crkve.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja