Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zene-u-crkvi

Upoznajte ‘Crkvene majke’ iz IV. stoljeća

Redovnički život kakav danas poznajemo, i kontemplativan i aktivan, razvijao se tijekom dva tisućljeća. Sestra Christine Schenk za Vatican News analizira doprinose istaknutih kršćanskih žena u IV. stoljeću, koje su osnivanjem samostana postavile temelje današnjem ženskom redovničkom životu.

PAPA FRANJO Demaskulinizirajte Crkvu!

Žene imaju drugačiju sposobnost teološkog promišljanja od nas muškaraca, rekao je Papa članovima Međunarodne teološke komisije, koja se, kako je primijetio, sastoji prvenstveno od muškaraca.

Klaudija Bumci: "Žene su uvijek bile važne za Crkvu"

Razgovor dr. Klaudijom Bumci, urednicom Albanskog programa Radija Vatikan i bivšom profesoricom na Papinskom sveučilištu Gregoriani, donosi novi broj revije Kana. U razgovoru se dr. Bumci osvrnula među ostalim na stajališta prema ženama u Crkvi, osobito u stajalištima pape Franje.

Kardinal Ouellet: Potrebna veća prisutnost žena u formaciji svećeničkih kandidata

„Mnogi misle da kriza zlostavljanja ne bi dosegla tako dramatične razine da su žene bile više uključene u formaciju svećenika (...) Središte Crkve nije služba, nego krštenje, tj. vjera. I upravo je svjedočanstvo vjere mjesto gdje žena može zauzeti izvanredan prostor", naveo je među ostalim kardinal Marc Ouellet, pročelnik Kongregacije za biskupe, u svibanjskom broju priloga „Žene, crkva, svijet“, vatikanskog dnevnika Osservatore Romano.

VIDEO Sveta Stolica udvostručila broj zaposlenih žena!

Godine 2010. u Vatikanu je bilo zaposleno 697 žena, dok ih je prošle godine bilo 1016, pokazuju rezultati ankete Vatican Newsa objavljeni u petak 6. ožujka. Zanimljiv je i podatak da je najviše žena zaposleno upravo u vatikanskim medijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja